Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЩЕПЛЕННЯ ВІД АЛКОГОЛІЗМУ

Чилійські учені заявили, що займаються розробкою вакцини від алкоголізму, яка тестуватиметься на людях наступного року. Вона працюватиме на нейтралізації ферменту, який засвоює алкоголь.

Група ферментів, що засвоюють алкоголь під назвою альдегіддегідрогенази, відповідальна за переносимість алкоголю. 20 відсотків населення Азії не володіють цим ферментом і їх реакція на алкоголь настільки негативна, що перешкоджає розвитку алкоголізму.

Вакцина буде аналогічним засобом, вона знижуватиме переносимість алкоголю, який після вакцинації викликатиме блювоту, тахікардію, нервозність. З вакциною знизиться саме бажання вживати алкоголь.

Вакцина вже успішно протестована на щурах, заздалегідь доведених до алкогольної залежності. Ідея ліків — в 90 процентному скороченні вживання алкоголю людьми. Автори дослідження порівнюють її з нікотиновим пластиром для курців.

Цього року учені проводитимуть масові випробування на тваринах і визначатимуть дозування, необхідне для ефектної роботи вакцини на людині.

У цьому ж році американці заявили, що виявили ген CYP2EI, відповідальний за реакцію людини на алкоголь. Американські учені у свою чергу намагаються розробити властивість, блокуючу дію гена на організм. Подібний засіб використовується і як ліки від алкоголізму, у людей, які давно зловживають спиртними напоями. Цей препарат називається «КОЛМЕ». Принцип дії у нього аналогічний — блокування вироблення алкогольдегідрогенази.

medinfo.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com