Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Регіонали проти глобалістів

Можливе послаблення глобальної переваги США призведе до того, що слабкі країни стануть більш уразливими до агресивного впливу головних регіональних держав. Зокрема, у випадку такого сценарію у Європи ослабнуть бажання та можливості інтегрувати Україну до західної спільноти, що зробить Київ уразливішим перед російськими планами. Таку думку висловив один з колишніх ідеологів зовнішньої політики США Збігнєв Бжезінський, повідомляє американський журнал Foreign Policy.

“Із послабленням США Європа буде менш готовою та здатною інтегрувати Україну до західної спільноти, залишивши її більш уразливою перед російськими планами», — вважає З.Бжезінський, колишній радник з національної безпеки президента США Джиммі Картера. «Як результат — відновлення російських імперських амбіцій», — підсумовує він.

Американський політолог також підкреслив, що Кремль продовжує тиснути на офіційний Київ з метою приєднання до спільного економічного простору з Росією, «поступово позбавляючи Україну від прямого контролю над її головними промисловими активами шляхом зливань чи поглинань російськими фірмами». У цілому, на думку З.Бжезинського, від послаблення глобального значення США у програші будуть вісім країн: Грузія, Тайвань, Південна Корея, Білорусь, Афганістан, Пакистан, Ізраїль та Україна.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com