Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Які продукти корисні для сердця

Як відомо, багато продуктів корисно впливають на різні органи, підживлюючи їх речовинами, необхідними для їх діяльності. Серце є, мабуть, найголовнішим органом і потребує особливого до себе ставлення і харчування. Так чим же можна нагодувати своє серце?

Якщо говорити загальними фразами, то можна сказати, що необхідно дотримуватися здорової дієти. А це означає, що слід відмовитися від смаженого м'яса, копчених ковбас і сосисок, зменшити по можливості кількість солодких страв. Замінивши їх відварним м'ясом і рибою, а також свіжими овочами та фруктами, ви зробите значну підтримку своєму серцю. Також існує ряд обов'язкових продуктів, які повинні бути присутніми в меню для здорового серця. Так які ж це продукти?

Найголовнішим продуктом, необхідним для правильної роботи серцевого м'яза можна, мабуть, назвати яблуко. Цей фрукт багатий на флавоноїди, які мають антиоксидантну дію і здатні знижувати рівень поганого холестерину в крові.

Волоські горіхи також повинні бути в раціоні харчування вашого серця. У їх складі присутні речовини, які допомагають захистити серце і судини від несприятливого впливу холестерину.

Вживання риби допоможе знизити ризик виникнення серцевих проблем більш ніж на 40%. До такого висновку прийшли в ході великого медичного експерименту, проведеного в Чикаго за участю більш ніж двох тисяч чоловік.

Присутність малини в харчовому раціоні вашого серця пояснюється тим, що в ній міститься велика кількість таких корисних вітамінів, як Р і С, які допомагають зміцнити стінки кровоносних судин. А наявність в малині калію допомагає надавати загальне зміцнювальний вплив на серцевий м'яз.

Також за рахунок високого вмісту калію рекомендується періодично підгодовувати своє серце курагою. Вживаючи щодня по 150 грам цього корисного сухофрукта, ви значно зменшите ризик виникнення серцевих проблем.

Як бачите, меню для вашого серця повинно бути досить різноманітним. Будемо сподіватися, що всі ці продукти будуть щодня бути присутніми на вашому столі, з метою нагодувати і підтримати серце в його нелегкій і важливій роботі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com