Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Десяте попередження

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» завчасно попередила ВАТ «Газпром» про зменшення обсягів закупівлі природного газу у 2012 році. Про це повідомляє управління у зв’язках з громадськістю НАКу.

В компанії заявили, що чинним контрактом від 19 січня 2009 року між Нафтогазом та Газпромом купівлі-продажу природного газу у 2009-2019 роках «передбачена можливість зміни щорічного обсягу поставки природного газу».

«З огляду на високу ціну імпортованого природного газу, зокрема у IV кварталі 2011 року вона складала майже 400 доларів з урахуванням знижки, передбаченої Харківськими угодами, у 2012 році потреби економіки України в цьому енергоносії значно скоротилися», — зазначили в компанії.

«У зв’язку з цим та відповідно до положень контракту та у визначені ним терміни, компанія «Нафтогаз України» направила на адресу Газпрому близько десяти листів з проханням погодити постачання природного газу в Україну в 2012 році у обсязі 27 мільярдів кубометрів, які компанія зобов’язується відібрати та оплатити згідно з діючим контрактом», — заявили в прес-службі НАКу.

Раніше міністр енергетики Юрій Бойко повідомляв, що Україна має намір знизити закупівлі російського газу в 2012 році з передбачених контрактом 52 мільярдів кубометрів газу до 27 мільярдів кубометрів. У свою чергу глава Газпрому Олексiй Мiллер  на зустрiчi з президентом РФ Дмітрієм Мєдвєдєвим, заявив, що Газпром занепокоєний односторонніми заявами українських партнерiв щодо зниження кiлькостi вiдбору газу, що поставляється.

Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com