Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ХАБАР КРОКУЄ КРАЇНОЮ

На Донеччині зареєстровано 42 випадки хабарництва, у Запорізькій області — 36, в Харківській  — 28, в Чернівецькій — 19, у Києві — 16.

В цілому за минулий рік виявлено 16 тис. службових злочинів, у тому числі 2875 фактів хабарництва. Кримінальну відповідальність на злочин понесли 8,3 тис. осіб, з них 1,7 тис. — за хабарництво на загальну суму понад 75,5 млн грн. Розмір максимального хабара зафіксованого за рік, виріс більш ніж утричі — до 10,5 млн грн проти 3,2 млн — в 2010 році.

Найкорумпованішою, як і раніше, залишаються галузь земельних відносин, система надання послуг, насамперед, заклади освіти та охорони здоров’я, галузь приватизації, відчуження майна та надання його в оренду, галузь фінансових послуг, регуляторна та дозвільна системи.

Як повідомлялося, у щорічному світовому рейтингу Transparency International Україна опустилася зі 134 на 152 місце, розділивши цю позицію з Таджикистаном. Загалом Україна набрала 2,3 бали. Гірша ситуація тільки в таких країнах, як, наприклад, Кенія, Зімбабве, Ірак, Киргизія, Екваторіальна Гвінея чи Афганістані.

Випередили Україну навіть Росія та Уганда, які набрали 2,4 бали та посіли 143 місце зі 182 можливих.

  Економічна правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com