Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВСЕ НЕ ТАК...

Конституційний суд може заборонити одній й тій же особі одночасно входити до партійного списку та бути висунутою в одномандатному виборчому окрузі.

Відповідне рішення суд може прийняти за поданням депутатів від Партії регіонів.

За даними джерел, подання до суду може подати Уповноважений Верховної Ради з прав людини або ж 45 народних депутатів.

Як відомо, відміна паралельного балотування вже практикувалася в Україні — за часів Леоніда Кучми.

У 1998 році Конституційний суд своїм рішенням заборонив одній й тій же особі одночасно входити до партійного списку та бути висунутою в одномандатному виборчому окрузі.

На думку суддів, така норма порушувала принцип рівного виборчого права і на виборах в одномандатних округах надавала привілеї депутатам-списочникам.

За інформацією джерел «Української правди», одразу після рішення Конституційного суду, Партія регіонів ініціює внесення додаткових змін у закон про вибори народних депутатів.

При цьому «регіонали» запропонують зменшення прохідного бар’єру, скасування норми про заборону участі у виборах блоків політичних сил, змінити процедури формування дільничних виборчих комісій, зняття кандидатів з реєстрації та розподілу мажоритарних округів.

За словами джерел, все це буде подано з формулюванням: «цього вимагає Парламентська Асамблея Ради Європи разом з усією європейською спільнотою».

Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com