Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НАМ НЕ НАВ’ЯЗУЮТЬСЯ

Росія зацікавлена в інтеграції з Україною, але не збирається насильно нав’язувати їй участь в Митному союзі. Про це, як передає кореспондент ForUm ‘а, на форумі «Индустрия-2012» в Москві заявив замголови МЗС РФ Григорій Карасін.

Він нагадав, що в другій половині березня в Москві відбудеться засідання міждержавної ради Євразійської економічної спільноти (ЕврАзЭС) на рівні глав держав, присвячене подальшій інтеграції.

«До усіх цих процесів українські партнери виявляють зрозумілу цікавість, у нас тісні і масштабні торговельно-економічні зв’язки, — відмітив Карасин. — В 2011 р. товарообіг двох країн досяг $50 млрд».

Що стосується можливих форм участі в інтеграційних процесах, то, на думку дипломата, це має бути усвідомлений і економічно прорахований вибір, передусім, самої України. «Ми зі свого боку не приховуємо зацікавленості в її активнішій участі в наших загальних проектах. Затягувати ж кого-небудь в інтеграцію силою — безнадійна ідея», — підсумував Карасін.

Як повідомляв ForUm, на початку вересня 2011 року Президент Віктор Янукович заявив, що вважає за необхідне для України до можливого вступу в союз подивитися на його роботу через 1-2 року.

Пізніше Янукович запропонував Митному союзу співпрацю за формулою «3+1».

Президент Росії Дмитро Медведєв унеможливив такої співпраці.

 «ForUm»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com