Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗНОВУ АТАКА НА МОВУ

Партія регіонів має намір зайнятися реалізацією передвиборчих обіцянок Віктора Януковича щодо офіційного статусу російської мови. У передвиборчому штабі партії впевнені: це єдина можливість для регіоналів посісти перше місце на парламентських виборах за партійними списками.

«Серед ключових законопроектів, які ми маємо намір прийняти, — закон про мовну політику Колесніченка і Ківалова. Цей проект активно підтримує і лідер фракції Олександр Єфремов. Щоправда, не впевнений, що нас підтримають колеги з партії Литвина, але 226 голосів є і так», — розповів виданню перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов. Також, за його словами, на новій сесії не буде перешкод для законопроекту про вибір мови виховання у дитсадках, який не змогли внести до порядку денного у січні.

В опозиції ці кроки сприймають вороже. «Цим хочуть звузити права української як державної мови, що суперечить Конституції, заявив нардеп від НУ-НС, лідер УНП Юрій Костенко.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com