Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Жінка за кермом як зірка

Ще якихось десять — двадцять років тому жінка за кермом автомобіля вважалася екзотикою. Саме через свою нечисленність жінки тривалий час поводили себе на дорогах вкрай обережно, намагаючись не створювати жодних проблем.

Статистичні дані говорять про те, що число аварій, здійснених з вини жінок-водіїв зросла за останні роки в кілька разів. Частіше, ніж раніше, жінки стали тікати з місця події.

Проаналізувавши дані по автомобільним аваріям за 1998-2008 рік, американські фахівці прийшли до висновку, що жінки частіше отримують травми під час ДТП.

43% водіїв були жінками, середній вік яких складав 36 років. У 67% випадків в аварію потрапляли легкові автомобілі, в 15% — позашляховики, 12% невеликі вантажівки, 6% — великовантажні автомобілі.

Як стало відомо в ході дослідження, вірогідність отримати травму грудної клітки і хребта у жінки набагато вища. Вчені пояснили це тим, що жінки нижчі за чоловіків, і сидять за кермом в інших позах.

Різниця в зрості і статурі змушує людей різної статі по-різному сидіти за кермом одного і того ж автомобіля. Жінки, як правило, ближче туляться до керма, намагаючись бачити більшу частину дороги, чоловікам така поза не властива.

Існує й ще одна причина підвищеного ризику для жінок отримати різні травми при аварії: за статистикою, водіїв-чоловіків все-таки більше, ніж жінок, і саме тому системи активної і пасивної безпеки, навіть найсучасніші, розробляються з урахуванням їхніх габаритів.

Варто зазначити, що в даний час лише деякі автовиробники виробляють уніфіковані в цьому плані засоби пересування, — тобто нові автомобілі стали набагато безпечнішими для жінок.

Багато фахівців вважають, що зростання числа «жіночих» ДТП обумовлене тим, що поведінку жінки в стресовій ситуації передбачити неможливо, — так вже влаштована жіноча психіка. Дійсно, в аварійній ситуації жінка часто розгублюється. При виникненні небезпечної ситуації на дорозі вона може просто закрити очі руками, розплакатися або взагалі кинути кермо.

Багато жінок за кермом ігнорують дорожню ситуацію, аналіз дорожньої ситуації звужують до сприйняття свого автомобіля і дороги перед собою, не взаємодіють з іншими учасниками дорожнього руху.

Ось чому говорять: «Жінка за кермом, як зірка в небі, — ви її бачите, а вона вас — ні».

Психологи цілком серйозно заговорили про особливий тип поведінки жінок-водіїв.

Тип перший: Діловий

Співробітники ДАІ зупиняють її, як правило, за перевищення швидкості і невиправдані хаотичні перешикування. Просто вона завжди дуже поспішає, боїться запізнитися, намагається встигнути в декілька місць одночасно. Ця пані кожного разу щиро дивується: за що ж її зупинили, вона й не помітила, що перевищила швидкість. При цьому довгі дебати з інспектором не для неї. Якщо інспектор принципово стоїть на своєму, то автовласниця ділового типу  всю енергію кине на те, щоб довести неправомірність її затримання.

Тип другий: Нерішучий

Вона зовсім не любителька швидкої їзди, але швидкісний режим порушує частіше, ніж попередній тип. А все тому, що у бідолахи просто немає іншого виходу: при нормальній швидкості її увага моментально починає розсіюватися і зісковзує на перехожих, рекламні щити та вітрини магазинів...

Тип третій: Демонстративний

Цій жінці спочатку приємний той факт, що на неї в потоці машин звертають увагу (посмішка або лайка). Заради цього вона може створити на дорозі все, що завгодно, аби бути помітною. Так само вона ставиться і до спроби представника закону зупинити її.

Тип четвертий: Зухвалий

Їздить за принципом: «Перевищити швидкість, проїхати на червоне світло, кого-небудь “підрізати”, не віддати перевагу в русі — все це дитячі пустощі». Жінки-водії цього типу щиро вважають, що їм дозволено робити все, що подобається і що дозволяє автомобіль. Це створює неприємності іншим? Так це їхні проблеми! Розбиваються інші, а в неї все буде гаразд. А ті, хто свято дотримуються правил дорожнього руху — просто погані водії. Наочна агітація у вигляді розкурочених в аварії машин на таку пані просто не діє. Вона не звикла прораховувати ситуації на дорозі на декілька ходів вперед: що буде, наприклад, якщо вона проскочить це перехрестя на червоне світло. При цьому, авто, що летить на прейми, викликає її щирий подив: воно-то що тут робить? 

Тип п’ятий: Педантичний

Ця пані може роками не зустрічатися з автоінспекцією — хіба що на техогляді. Тому що їздить, як і живе: строго за правилами. Але навіть, якщо порушення і має місце (всі ми люди), то проблем з дорожньою владою не буває. Питання, хто в такій ситуації має більшу провину, а хто — ні, просто не виникає в голові педантичної пані, штраф готова сплатити негайно, сперечатися немає про що — такі правила. Неадекватні вчинки на дорозі (як і в житті) — не для неї.

Звичайно ця, як і будь-яка інша типологія, не претендує на абсолютність.

Законослухняними водіями стають ті, хто зумів для себе з’ясувати, що на дорозі немає ні відмінностей, ні знижок на стать, вік. За кермом автомобіля знаходиться не жінка або чоловік, — а людина, від якої потрібно з максимальним професіоналізмом виконувати певні функції.                

 Аратта

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com