Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КНДР ВИПРОБУЄ ЯДЕРНУ БОМБУ

Північна Корея веде підготовку до проведення нових ядерних випробувань.

Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на джерело в південнокорейській розвідці агентства «Ренхап».

За даними агентства, КНДР споруджує підземний тунель на полігоні в провінції Хамген-Пукто, де раніше вже двічі проводилися ядерні випробування. Імовірно, роботи з підготовки до проведення підземного ядерного вибуху знаходяться у фінальній стадії.

Офіційного підтвердження або спростування відомостей про підготовлювані ядерні випробування з боку КНДР не надходило.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея найближчим часом планує здійснити випробування балістичної ракети дальнього радіусу дії. Плани КНДР викликали засудження з боку Південної Кореї, Японії і США. Зокрема, Японія заявила про намір збити ракету у випадку, якщо вона вторгнеться в повітряний простір країни.

КНДР проводила підземні ядерні вибухи двічі — в 2006 і 2009 роках. Як зазначає «Ренхап», в обох випадках ядерним випробуванням передували запуски ракет дальнього радіусу дії.

В кінці лютого 2012 року стало відомо, що Північна Корея погодилася ввести мораторій на проведення ядерних випробувань і тестів засобів доставки ядерної зброї в обмін на продовольчу допомогу від США. Через місяць постачання були припинені у зв’язку з намірами КНДР запустити важку ракету «Инха-3». Влада Північної Кореї стверджує, що ракета виведе на орбіту супутник зв’язку, тоді як в США вважають, що запуск стане випробуванням нового покоління балістичних ракет.

УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com