Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЧАСУ ВЖЕ НЕМАЄ...

Ситуація в Україні змінюватиметься революційно через низку чинників що не залишають час на еволюцію. Про це сказав в інтерв’ю директор Центру політичного аналізу «Стратагема» Юрій Романенко. «На еволюцію вже не залишилося часу. Не лише ми підійшли до необхідності переходу в інший якісний стан — весь світ прийшов до цього. Тому ті тепличні умови, які у нас були в дев’яності роки, — зникли. Ми в цейтноті, і часу на реформи і вирішення проблем залишилося дуже мало. Обвальне зростання викликів з усіх боків вимагає швидкого і філігранного втручання. Але еліти не хочуть змін», — вважає експерт. «Чотири роки тому Україна отримала право на проведення футбольного чемпіонату «Евро-2012». Що за цей час сталося? Побудували якихось три стадіони, погано-бідно відремонтували декілька сотень кілометрів доріг, розікрали при цьому купу грошей. Але уся країна за ці роки лише деградувала. Адже за чотири роки можна було зробити багато що. За час першої сталінської п’ятирічки у кінці двадцятих років країна змінилася до невпізнання. Держава тоді отримала масу нових виробництв, нові технологічні сфери, завдяки яким змогло вистояти у Великій Вітчизняній», — зазначає він.

 «Будь-яка модернізація у нас натраплятиме на протидію старих еліт і тих соціальних груп, що навколо них годуються. Ці конфлікти призводитимуть до самих різних ситуацій. Ми не можемо знати, які будуть витрачання. Але те, що вони будуть — це очевидно», — резюмував експерт.

Хвиля

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com