Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

УКРАЇНА НА ЗЛАМІ

Україну охоплює епідемія насильства. Ні - не у бойових діях, а в мирний час. Ще й з численними жертвами. 

Мабуть, ще від гре­цько-римського права ми чітко затямили: у державі, яка вважає, що створена задля свого народу, має бути все, аби зберегти для спів­вітчизників усі головні правові норми. І щоб діяли! Обранці нашого народу однієї історичної безсонної ночі  прописали волю народу в Конституції нашої Незалежної України.

І начебто нині наші свободи та права голосно проголошуються в кожних виборах претендентами на верховний Олімп. І начебто саме задля цього створені й відповідні силові структури, які фінансово живляться державою, бо її охороняють, а точніше - сон і спокій можновладців. Мабуть, тому, й останнім часом фінпланку їм піднято. 

І пори цілу армію схвильованих безпекою власних начальників службовців у погонах, маємо дикий розгул сексуального свавілля. 

Нині, у рік Євро-2012 щиро розчинені двері для наших численних гостей у найкращих містах держави. Зведено супермайдани для футбольних супердійств, повилизано сотні кілометрів шляхів на роками занедбаних міжміських трасах. Українцям є що показати світові, є чим похизуватися, чим вразити!

Та, одначе…

 Можна, зрештою, десь обійти такі речі, як елементарне досконале незнання хоча б тієї ж англійської або якоїсь іншої ходової європейської мови, відсутність елементарних навичок у наших відповідних структур гостинно надати гідні послуги щодо влаштування прибулих, спритно й чемно поспілкуватися з шановними гостями тощо. Вже не кажучи про те, що наш муж напідпитку, у захваті відчуттів після літрухи пива, може просто показати гостям, як можна “по-малому”, по-нашенські зекономити біля тонюсінького деревця або якогось найближчого кутка будинку. Або шикарно пройтися словесно у філологічних висловах “по матушке”… Або просто, під настрій, дати у рог “прибульцю “з-за бугра”... 

Та це ще - квіточки. Є ще один досить небезпечний пункт. Якщо висловлюватися мовою правоохоронців - під назвою кримінал.

 Лише в одному місті Миколаєві з початку цього року пройшлася бурхлива хвиля-цунамі з приводу резонансних справ дикого зґвалтування дівчаток Оксани Макар, Олександри Попової та ще однієї, ім’я котрої поки що не називається.

Якщо про перших двох ми трохи знаємо, то про третю, історія з якою теж відбулася у тому ж Миколаїві, поки що відомо лише те, що 22-річна дівчина, яка приїхала до Миколаєва приблизно місяць тому із сусідньої держави, 6 квітня зазнала сексуального насилля з боку місцевого мешканця.

А перед тим, згідно інформації в ЗМІ, 15 березня вранці в Сімферополі знайшли понівечену 25-річну дівчину. Молода кримчанка померла в лікарні. Про це повідомила прес-служба головного управління МВС в Криму. За інформацією кримських ЗМІ, дівчину побили, роздягли і залишили на узбіччі проїжджої частини…

 Загалом, за статистикою на кінець минулого року, в Україні кількість злочинів, вчинених, принаймні, неповнолітніми, зросла.

Так, за 6 місяців 2011 року неповнолітніми в Україні скоєно 11 тис. 781 адміністративне правопорушення, що на 59,4% більше, ніж за аналогічний період 2010 року.

Про це йдеться в листі “Про стан злочинності серед неповнолітніх у І півріччі 2011 та основні завдання органів управління освітою щодо профілактики правопорушень серед неповнолітніх” Міністерства освіти та науки, молоді і спорту України, оприлюдненому на офіційному сайті відомства.

Що стосується злочинів, то за цей період неповнолітні скоїли їх 4 тис. 551, що на 3% більше, ніж у січні-червні 2010 року. Як зазначається в листі Міносвіти, за 6 місяців 2011 року в складі груп скоєно 432 злочини учнями загальноосвітніх навчальних закладів і 225 злочинів учнями професійно-технічних навчальних закладів, що в цілому складає, відповідно, 5,7% та 4,9% від загальної кількості протиправних дій, скоєних неповнолітніми. Зросла на 44% кількість неповнолітніх, які скоїли злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Кількість неповнолітніх, які вживали наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги або прекурсори, в січні-червні 2011 року склала 310 осіб. Серед неповнолітніх цієї категорії - по 59 учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів. У стані алкогольного сп’яніння учнями загальноосвітніх навчальних закладів вчинено 147 злочинів, учнями професійно-технічних навчальних закладів - 114, що в цілому на 10,5% менше, ніж у січні-червні 2010 року.

Це - окремо взята стаття. А ще…

…Син вбиває каліку-матір, аби відібрати в неї рештки пенсії собі на випивон…

Жінка вбиває себе та своїх дітей. Тому що не має за що прогодувати…

Чоловік вбиває з рушниці сусідів, як зайців, лишень за те, що в них хата біла, ліпша…

Дід стріляється з рушниці. Як Хемінгуей. Тому що пенсія замала…

 Як випливає з інформації в ЗМЇ, нинішня влада останнім часом акцентує свою увагу №1 на боротьбі зі своїми політопонентами, насамперед з Юлією Тимошенко. Та це - справа політична й доволі делікатна, на якій історія з часом розставить свої остаточні крапки.

Проте, можна лише пожалкувати, що на цю “боротьбу” кинуто, мабуть, занадто великі правничі ресурси. Тож, на цьому тлі, є побоювання, що, з огляду на нинішню кримінальну складову в країні на боротьбу зі справжньою загрозою стабільності може й не вистачити фінансів. А як бути, якщо ця стихійна злочинність вилізе якраз на Євро? За товстенькими гаманцями наших гостей до українських міст потягнуться за поживою найкращі кримінальні спритники Вітчизни. І, можливо, це буде організованою «авторитетами» акцією.

Віталій КОЛОМІЄЦЬ
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com