Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗНУЩАННЯ ТРИВАЮТЬ

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко розповіла про подробиці того, як її силоміць вивозили до лікарні.

“Після отримання висновку німецьких лікарів я письмово повідомила начальника колонії, усно наглядаючого прокурора та заступника міністра охорони здоров’я, що до зустрічі з моїм захисником, враховуючи зміст висновку, я не можу переїжджати в лікарню”, — написала Тимошенко.

“Ми домовилися, що такий переїзд в лікарню відбудеться в понеділок після спілкування з Сергієм Власенком”, — додала вона.

“Приблизно біля 21.00 з тюремної камери, де я перебувала, вивели мою сусідку, а через деякий час після того до мене зайшли 3 чоловіки кремезної статури. Вони підійшли до мого ліжка, накинули на мене простирадло та почали втрьох стягувати з ліжка, докладаючи грубу фізичну силу”, — повідомила Тимошенко.

“Від болю та відчаю я, як могла, почала захищатися та отримала через простирадло сильний удар кулаком в живіт, мені скрутили руки та ноги, підняли та потягнули в простирадлі на вулицю. Я думала, що наступили останні хвилини мого життя”, — додала Тимошенко.

“Від невиносимого болю в спині та страху я почала кричати та кликати на допомогу, але ніякої допомоги я не отримала. В якийсь момент від страшного болю я просто відключилася та прийшла до тями вже в лікарняній палаті”, — йдеться у заяві екс-прем’єра.

“Під час перевезення Юлії Тимошенко у лікарню конвой вдарив її в живіт. У неї на животі величезна гематома, синці на руках, бо їй викручували руки”, — сказав депутат від БЮТу. “Їй нанесли кілька ударів у тулуб».

За його словами, саме тому захисника Тимошенко Сергія Власенка не допускали до його підзахисної протягом двох днів.

Перед виступом Пашинського депутати від опозиції заблокували трибуну.

***

Прокуратура Харківської області визнала застосування фізичного впливу до Юлії Тимошенко при її перевезенні з колонії в ЦКЛ №5 “Укрзалізниці”.

Однак прокурор області Геннадій Тюрін на прес-конференції в Харкові спростував, що екс-прем’єра били при цьому, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Людина зібралася, одяглася, а потім лягла на ліжко й сказала “Я нікуди не поїду”. Відповідно до закону, Кримінально-виконавчого кодексу має право Пенітенціарна служба застосувати фізичний вплив: узяли на руки, віднесли в машину й доставили в лікарню”, — сказав прокурор.

***

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко оголосила голодування з 20 квітня.

Про це заявив її захисник Сергій Власенко журналістам біля стін колонії у вівторок, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

За словами Власенка, голодування Тимошенко – це протест проти того, що відбувається в країні, й того, що відбувається з нею в місцях позбавлення волі.

Адвокат заявив, що в Тимошенко на руках синці й гематома на животі після транспортування з колонії в ЦКЛ№5 “Укрзалізниці” 20 квітня.

Він спростував інформацію прокурора Харківської області Геннадія Тюріна про те, що Тимошенко відмовилася від медекспертизи.

“Судово-медичний експерт у присутності чергового лікаря, у присутності наглядового прокурора Краснолобова, у присутності керівника медичної частини Качанівської колонії Цюри зафіксували наявність у Тимошенко тілесних ушкоджень і пообіцяли внести це в картку”, — сказав Власенко.

“Ви розумієте, що проконтролювати це Юлія Тимошенко не може”, — додав він.

Адвокат упевнений, що саме через пошкодження його два дні не допускали до екс-прем’єра.

“Тепер зрозуміло, чому не допускали два дні до неї захисників, чому нікого не пускали в лікарню до Тимошенко й чому Моісеєнко (перший заступник голови Мінздоров’я Раїса Моісеєнко) говорить те, що вона говорить”, — зазначив Власенко.

За його словами, Тимошенко насильно шпиталізували двоє співробітників колонії під керівництвом першого заступника начальника колонії Коваленка.

Захисник підкреслив, що екс-прем’єр не може вставати з ліжка.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com