Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

БІЛЬШЕ РЕФЕРЕНДУМІВ

В Україні створено Громадський рух «Народний референдум», до якого увійшли громадські організації, лідери громадських об’єднань, пересічні громадяни. Мета руху — створення ініціативних груп для проведення місцевих референдумів. Як зазначив ініціатор та лідер «Народного референдуму» правозахисник Едуард Багіров, «політичні та державні діячі за останні 20 років незалежності України, всупереч нормам української Конституції, створили систему відсторонення пересічних громадян від управління державою. Громадяни України мають усвідомити, що згідно зі ст. 69-74 Конституції України, джерелом влади є народ. А єдиним механізмом управління державою влада та політики залишили нам участь у референдумі. Українці мають брати приклад з країн європейської демократії, де референдуми застосовуються задля вирішення місцевих та загальнодержавних проблем та мають вагомий вплив на внутрішню політику держави».

За словами Е.Багірова, «першим етапом формування громадського руху «Народний референдум» є проведення у другій половині травня 2012 року зборів зі створення ініціативної групи Київського загальноміського референдуму. На референдум планується винесення важливих питань місцевого самоврядування, використовуючи досвід існуючої європейської практики. Другий етап — створення ініціативних груп Всеукраїнського референдуму».

Unian

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com