Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КОНСТИТУЦІЇ СУПЕРЕЧИТЬ

Ряд українських експертів вважає прийнятий парламентом в першому читанні законопроект «Про основи державної мовної політики» антиукраїнським і антиконституційним.

«Законопроект Кивалова — Колесніченко є неконституційним, він суперечить рішенням Конституційного суду, а також не відповідає чинному законодавству України і практиці сусідніх країн», — сказав директор Інституту української мови НАН України Олексій Курінь на прес-конференції в четвер в Києві.

На його думку, цей законопроект нівелює застосування української мови як державного, а також нівелює офіційне застосування української мови в усіх сферах громадського життя.

Член центрального правління і голова Київського міського об’єднання «Просвіта» імені Тараса Шевченка Іванна Ющук також вважає цей законопроект таким, що не відповідає нормам Конституції.

Він повідомив, що 15 червня відбулося розширене засідання ради Всеукраїнського суспільства «Просвиты» імені Т. Шевченка, на якому цей законопроект був визнаний антиукраїнським і антиконституційним.

На думку И. Ющука, ухвалення цього законопроекту в другому читанні приведе до розколу в суспільстві.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com