Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЧАЙ КОРИСНИЙ ДЛЯ ЗУБІВ

Про цілющі і благотворні властивості чаю говорили з незапам’ятних часів. І це дійсно так: останні дослідження учених з Університету штату Ілінойс в області цілющих властивостей цього напою показали, що бактерицидна речовина поліфенол, яке міститься в чаї, успішно бореться з неприємним запахом з рота.

Бактерії, які живуть на поверхні горла і язика, виділяють сульфідні гази, такі як сірководень і метанетиол. Помістивши ці бактерії в одну ємність з чайними поліфенолами, дослідники помітили, що бактерії значно гальмують своє розмноження і вже через два дні їх вміст зменшується на третину.

Учені зробили висновок, що регулярне полоскання рота чорним чаєм приведе до зниження кількості несприятливих бактерій і деяких кислот, шкідливих для зубної емалі. А за підсумками спостережень китайських медиків, зелений і чорний чай істотно знижує рівень небажаного холестерину в крові.

 tea.ru

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com