Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ХТО ВБИВАВ ФІЗИКІВ-ЯДЕРНИКІВ?

Іранські спецслужби заарештували 20 осіб, підозрюваних в причетності до вбивства двох фізиків-ядерників.

Як заявив міністр у справах розвідки Ірану Хейдар Мослехи, затримані були організовані в дві терористські групи. Вони «їздили з Ірану в Ізраїль і назад через сусідню країну», сказав він, не уточнивши, яка саме держава мається на увазі.

Заарештовані підозрюються у вбивстві Маджида Шахриари і Мустафи Ахмади Рошана.

За останні роки в Ірані загинули декілька учених і високопоставлених військових, таких, що мали безпосереднє відношення до ядерної програми Ірану.

11 січня на півночі Тегерана був убитий Мостафа Ахмаді Рошан, що керував одним з відділів в ядерному центрі в Натанзі, де розташований завод по збагаченню урану. Учений підірвався на бомбі, закладеній під його автомобіль невідомим чоловіком на мотоциклі.

Рівно за два роки до цього загинув інший іранський учений Маджид Шахріарі, що також займався дослідженнями в галузі ядерної фізики.

Тоді ж було здійснено замах на ще одного ученого-ядерника Ферейдуна Аббасі. Він отримав поранення, але вижив, а пізніше був призначений главою іранського Агентства по атомній енергії. У обох випадках невідомі на мотоциклах закріплювали вибухові пристрої на машинах, в яких перебували вчені.

fakty.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com