Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Погіршується якість джерел питного водопостачання

В Україні має місце тенденція до погіршення екологічного стану джерел питного водопостачання як за санітарно-хімічними, так і за санітарно-мікробіологічними показниками.

Про це йшлося на нараді з питань реалізації Загальнодержавної програми «Питна вода України» під головуванням прем’єр-міністра М.Азарова, що відбулася на Деснянській водопровідній станції ПАТ «АК «Київводоканал».

Як зазначалося на нараді, питне водопостачання майже на 80% забезпечується з поверхневих джерел. Більшість басейнів річок згідно з гігієнічною класифікацією водних об’єктів за ступенем забруднення можна віднести до забруднених та дуже забруднених. Незважаючи на значний спад промислового виробництва за останні роки та зменшення, у зв’язку з цим, скиду у водойми стічних вод, у країні має місце тенденція до погіршення екологічного стану водойм І та ІІ категорії як за санітарно-хімічними, так і за санітарно-мікробіологічними показниками. «Високий рівень техногенного навантаження на водойми та використання недосконалих технологій підготовки питної води, які розраховані на доведення природної води до якості питної лише тоді, коли вихідна вода відповідає І класу поверхневих джерел водопостачання, не дозволяють забезпечити населення якісною та безпечною для здоров’я питною водою. На сьогодні практично всі водойми за рівнем забруднення наблизились до ІІІ класу, а склад очисних споруд, технології водопідготовки фактично не змінились», – повідомив в.о. міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олександр Аліпов. Найбільше відхилень за санітарно-хімічними показниками у Дніпропетровській, Луганській, Донецькій і Запорізькій областях, за бактеріологічними показниками – у Донецькій, Луганській та Кіровоградській областях.

 unian

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com