Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Підозріле рішення

Телеканал ТВі найближчим часом не буде відновлений у мережі кабельного оператора «Тріолан».

Про це заявив директор оператора Вадим Сидоренко, повідомляє «Комерсант-Україна».

За його словами, місце ТВі займе канал Нацбанку БТБ — він включений у список каналів універсальної програмної послуги.

Сидоренко пояснив, що 11 липня Нацрада з телебачення й радіомовлення зобов’язав усіх кабельних операторів увести у свої соціальні пакети всі канали, що отримали ліцензію на цифрове ефірне мовлення — це 32 канали, у тому числі БТБ (раніше в соцпакет входило 16-19 каналів).

«Тепер якщо ми замінимо цей канал ТВі, у Нацради виникне закономірне питання — чому ми забрали з мережі обов’язковий канал, якщо він уже там був»,- сказал директор «Триолана».

За його словами, повернути ТВі можна тільки домовившись із якимось іншим каналом.

«Природно, ніхто не захоче добровільно йти з мережі», — додав він.

Поспілкуватися зі членами Нацради виданню не вдалося, але раніше його голова Володимир Манжосов пояснював, що за реалізацію цього рішення відомство відповідальності не несе.

«Ми прийняли рішення. А якщо оператори хочуть заробити, вони можуть інвестувати в технічне переоснащення мереж — зробити її цифровою, наприклад», — говорив він.

Як відомо, 20 липня кабельна мережа «Тріолан» вимкнула канал ТВі в 11 містах — Києві, Луганську, Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Донецьку, Полтаві, Сімферополі, Сумах, Харкові, Чугуєві.

Коли ТВі звернувся до диспетчерів, із проханням пояснити ситуацію та повідомити причини відключення, то отримав відповідь: «Цього каналу більше не буде!».

Як відомо, 12 липня податківці на телеканалі вилучили документи, що стосуються фінансово-господарчої діяльності підприємства.

Податкова міліція Солом’янського району Києва порушила кримінальну справу проти гендиретора ТВі Княжицького за підозрою в навмисному ухилянні від сплати податків на суму 3,025 мільйона гривень.

Княжицький назвав такі дії тиском Податкової міліції на ТВі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com