Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Відпочивайте в Україні!

Мабуть кожен з нас чекає тих декілька днів, щоб відпочити від робочих буднів  та поніжитися під літнім сонцем. От і я, не вагаючись вирішила поїхати на відпочинок у перлину України — Крим.

Обираючи місце для відпочинку на півострові,  перш за все хотілося не лише покупатися, а й відвідати якісь цікаві місця. Зрештою я зупинилася на смт. Чорноморське, що розташоване на мисі Тарханкут. Тут відносно недороге житло і є можливість  самостійно харчуватися. Прекрасні умови для відпочинку на пляжі: чистий пісок, прозоре синє море, парасольки від сонця, лежаки. Саме тут я вирішила провести десять днів своєї відпустки і не пошкодувала.

У курортному селищі Чорноморське майже в кожному будинку здаються кімнати для відпочиваючих. Найнижча вартість житла —  від 50 грн. за добу (за одну особу), але будинки можуть розташовуватися у кілометрі від моря. Проте, щоденний перехід по відносно рівному ландшафту лише додає бадьорості і слугує своєрідним фітнесом для тіла.

Враховуючи різні умови  проживання вартість житла змінюється. Якщо, наприклад, у кімнаті є телевізор, кондиціонер, холодильник, то це буде коштувати  десь від 120 грн., при цьому у деяких господарів обов’язковою умовою є харчування у їх їдальнях, вартість якого може сягати близько 100 грн. за добу. На території селища є також пансіонати, де кімнати можна знайти навіть за 60 грн. за добу. Ближче до моря в більш сучасних номерах приватних будинків житло коштуватиме від 500 грн. для чотирьох осіб.

Особисто я витратила 380 грн. за дорогу та 500 грн. за проживання, (заплативши 50 грн. за добу).

Для відпочиваючих, які хочуть екстриму, є водні атракціони, де розважаються як діти, так і дорослі: спускання з водних гірок обійдеться охочим до рухливих розваг у 5 грн, катання на «банані» з переворотом та без перевороту коштуватиме 20 грн., так звана «таблетка» — 35 грн., а найбільш екстримальний атракціон це «бетмен», за який мусите заплатити 50 грн. Професійні інструктори допоможуть вам відчути справжній азарт на чорноморських хвилях.

Якщо хтось зголодніє, то на пляжі вам запропонують різні варіанти меню. Це і креветки (стаканчик 10 грн.), пиріжки за 8 грн., пахлава — 8 грн., варена кукурудза — 8 грн., самса, хачапурі — 8 грн., різні види морозива, напоїв, чіпсів  та багато іншої, можливо, і нездорової, але смачної їжі. 

Кожен відпочивальник може розважитися у парку, де майже до 24 години працюють атракціони. Хто бажає може поспівати у караоке за 15 грн., пограти в настільний хокей за 10 грн. (5 хв.), покататися на каруселях — від 15 до 35 грн. Можна подивитися кіно в форматі 3 та 5D та врешті-решт просто погуляти нічним Чорноморськом.

Для бажаючих поїхати на екскурсію до Євпаторії, Ялти вартість проїзду коштуватиме від 300 грн. та за саму екскурсію від 100 грн. Але якщо хтось бажає відвідати мис  Тарханкут та проїхатись на катері, то це коштуватиме вам близько 110 грн. (за екскурсію 60 грн. та за катер 50 грн.). Подорожуючи я відвідала західну точку Криму — село Оленівку. На південь від села знаходиться оригінальний маяк. Майже від самого маяка тагнеться  скелясте побережжя, яке називається Великий та Малий Атлеш. Добиратися до Атлеша краще автомобілем або автобусом. Якщо у Вас є багато вільного часу, не полінуйтесь відвідати все побережжя Тарханкута. Через свою неймовірну красу, скелі часто були природними декораціями для зйомок численних кінострічок, зокрема таких як «Людина-амфібія», «Пірати XX століття», «Люди та дельфіни».

Один з найпривабливіших шедеврів мису Тарханкут— Джангуль, який являє собою сукупність різноманітних обвалів і зсувних масивів. Джангуль вражає великою кількість фігур вивітрювання. Решта чудових місць мису також привабливі. Можна оглянути криницю заввишки 15 м, через яку пірати передавали контрабанду з моря на суходіл, скелі у вигляді черепахи, «крокодила», перевернуту склянку, підводну печеру «Пляшка», 98-метровий тунель, утворений хвилями у товщині мису, через який герой фільму «Пірати XX століття» проходив на піратський острів, нашому здивуванню не було меж.

Вдалось також побачити  так звану «Чашу любові» — басейн з морською холодною водою, який з’єднаний з морем підводним тунелем. З цієї скелі постійно стрибають у воду закохані пари, до речі нам теж вдалося спостерігати, як молоді люди пірнали, тримаючись за руки. В Чорноморському можна придбати сувеніри та подарунки на згадку про відпочинок.

Отож, я отримала задоволення та позитив аж до наступного літа. Шануйте красу своєї батьківщини, відпочивайте в Україні. Це цікаво і не дуже дорого.

Оксана Шинкаренко

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com