Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СЛАБКА АЛЬТЕРНАТИВА

Частка альтернативної енергетики в оновленій енергостратегії становитиме не 10%, а лише 2%.

Про це йдеться у повідомленні Європейсько-українського енергетичного агентства (ЄУЕА).

За даними ЗМІ, згідно з документом (оновленої енергостратегії) через 18 років в енергобалансі України буде 10% відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) або 13%, якщо країна нарешті вирішить виконати умови певних міжнародних договорів.

«Однак слід зауважити, що 10-13% — це цифри, на які має зрости потужність самих ВДЕ. Тобто скільки «зелених» кВт/рік країні додадуть новозбудовані об’єкти відновлювальної енергетики. Натомість в енергобалансі всі потужності ВДЕ навіть з урахуванням 10%-го зростання становитимуть лише 2% від всієї виробленої енергії», — говорить директор ЄУЕА Олена Рибак.

За даними агентства, електроенергетичний баланс України до 2030 року планується за схожим сценарієм: виробництво електроенергії на вугільних та атомних електростанціях досягне 80% в 2030 році.

Експерти повідомили, що з ВДЕ передбачається виробити до 13 млрд кВт/рік електроенергії, що становитиме лише 4,61% від її загального виробництва в країні.

«Отже, проектом оновленої енергостратегії до 2030 року передбачається, що ВДЕ через 18 років становитимуть 4,61% від загального виробництва електроенергії та близько 2% від всієї виробленої енергії», — зазначили аналітики агентства.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com