Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВСЮДИ ВОРОГИ

За повідомленнями Lenta.ru, служба зовнішньої розвідки (СЗР) Росії на початку року провела 3 закритих тендери на розробку методик «формування громадської думки» через соціальні мережі.

Технічне завдання звучить як «розробка спеціального програмного комплексу автоматизованого розповсюдження інформації у великих соціальних мережах та організації інформаційної підтримки заходів з підготовленими сценаріями впливу на задану масову аудиторію соціальних мереж».

Програмний комплекс складається з трьох модулів, «Диспут» (4,41 мільйона рублів), «Монітор-3» (4,99 мільйона рублів) і «Шторм-12» (22,8 мільйонів рублів). Замовник — «Військова частина N54939».

Всі три системи тісно пов’язані між собою, на першому етапі відпрацьовує система «Диспут» — відповідає за «дослідження процесів формування співтовариств інтернет-центрів поширення інформації в соціальних мережах».

Слідом роботу підхоплює система «Монітор-3», що відповідає за «розробку методів організації та управління в інтернеті віртуальним співтовариством залучених експертів, що передбачають постановку завдань, контроль роботи в соціальних медіа та регулярне отримання від експертів інформації в заданих предметних областях»

Нарешті, система «Шторм-12» вкидає потрібну інформацію в соцмережу.

»Монітор-3» і «Диспут» планується закінчити в 2012 році, а «Шторм-12» — у 2013-му. Виконавцем всіх трьох тендерів стала компанія «Ітеранет», що неодноразово притягувалась до виконання держзамовлень в інтересах спецслужб.

Експрес online

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com