Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Занепокоєння наростає

Юлія Тимошенко закликає європейських політиків уже на цьому етапі виборчої кампанії дати їй оцінку як такій, що не відповідає європейським демократичним стандартам і стандартам ОБСЄ. Юлія Тимошенко сподівається, що спостерігачі, які будуть присутні до початку виборів, встигнуть це помітити й зробити висновки до виборів про те, що вони не справедливі й не чесні.

Заступник голови партії «Батьківщина» Григорій Немиря додав, що Юлія Тимошенко вважає, що те, що відбувається в Україні в період виборчої кампанії «не має нічого спільного зі стандартами чесних і справедливих виборів».

За словами Немирі, під час перебування у Брюсселі вони мають намір зустрітися з лідерами найбільших політичних груп, зокрема, прогресивних соціалістів, зеленими й лібералами.

Відповідаючи на запитання про можливі протиріччя із групою соціалістів, які є партнерами Партії регіонів, український політик констатував, що такі протиріччя є.

Зокрема, він послався на недавню заяву робочої групи Соціалістичного інтернаціоналу по Східній Європі й Кавказу, прийняту за підсумками зустрічі в Кишиневі, у якій згадується Україна.

«Вона звучить більш жорстко, ніж формулювання тієї ж політичної асамблеї Європейської народної партії. Нам також відома особиста позиція лідера групи соціалістів Ханнеса Свободи, який скептично ставиться до ідеї продовження співробітництва з Партією регіонів, тому що репутаційні ризики, пов’язані з фактом продовження такого співробітництва, уже перебільшують добрі наміри початку такого співробітництва», — затверджує Немиря.

За його словами, у ході діалогу, що відбувся, депутатів Європейського парламенту цікавив хід виборчої кампанії в Україні. «Є чітке розуміння, що вибори – це не тільки день голосування, але й процес декількох місяців, що передують виборам. Наша думка полягає в тому, що ці вибори вже на цьому етапі мають підстави бути визнаними несправедливими, такими, що не відповідають базовим європейським стандартам і ОБСЄ», — упевнений політик. Немиря повідомив, що вже відбулися зустрічі й з декількома європейськими політиками, у тому числі головою комітету з європейських справ Бундестагу Гюнтером Кришбаумом (Gunther Krichbaum), який «чітко сказав, що в Бундестазі існує сформована думка щодо того, що відбувається в Україні».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com