Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

За виборами нагляне світ

За виборами народних депутатів, які відбудуться 28 жовтня, спостерігатимуть 3797 міжнародних спостерігачів - найбільше, ніж реєструвались на парламентських виборах в Україні з 1998 року.

Про це у вівторок на брифінгу в Києві повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

«22 жовтня ЦВК України завершила реєстрацію міжнародних спостерігачів на виборах народних депутатів України. Всього за виборами в Україні будуть спостерігати 3797 осіб: 3278 осіб - спостерігачі від 35 міжнародних організацій, 519 осіб - це спостерігачі від 28 іноземних держав», - сказав він.

За словами О.Дикусарова, упродовж періоду, відведеного для реєстрації міжнародних спостерігачів, жодній особі не було відмовлено.

Як відзначив речник МЗС України, серед міжнародних спостерігачів існує підвищений інтерес до тих політичних процесів, які відбуваються в Україні. Про це, зокрема, свідчить найбільша кількість міжнародних спостерігачів, зареєстрованих на парламентських виборах в Україні, починаючи з 1998 року.

«Якщо провести порівняльний аналіз із попередніми виборами народних депутатів України та кількістю міжнародних спостерігачів, які брали участь в їх моніторингу, то сьогодні існує підвищений інтерес до тих політичних процесів, які відбуваються в нашій державі. Наприклад, за виборами в 2006 році спостерігали 3516 осіб, у 2002-му - 944, у 1998-му - 411», - зазначив дипломат.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com