Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Як вибрати торгівельне обладнання

Одним із найприбутковіших видів бізнесу є торгівля продуктами харчування. Підприємці, які відкривають свої торговельні точки, щоразу стикаються з одним і тим же питанням: «як вибрати торгівельне обладнання для свого магазину».

Одним з основних видів торгового обладнання є холодильне обладнання. Вибирати його потрібно з розумом - адже холодильні вітрини та скрині повинні прослужити вам чималий термін. На ринку торгового обладнання представлені різні холодильні вітрини. Так, для продажу ковбаси та молочних виробів потрібні вітрини одного типу, а для м'ясних виробів - зовсім інші.

Для будь-якої торгівлі потрібні торгові стелажі. Вони бувають двох типів: пристінні і двосторонні. Двосторонні стелажі рекомендуються для установки в торгових комплексах, гіпермаркетах, супермаркетах. Пристінні стелажі, навпаки, можна застосовувати в будь-якому вигляді торгівлі.

Крім усього перерахованого вище, вам будуть необхідні охолоджувані столи (в них ви будете зберігати ковбаси, сири і рибу), касовий апарат, а також ваги. Власникам супермаркетів і гіпермаркетів будуть потрібні і морозильні бонети.

Торгові стелажі та холодильне обладнання вимагають правильної установки, тому потрібно буде викликати майстра. Він проведе інструктаж з вашими працівниками, розповість, як зробити так, щоб обладнання довше прослужило і якнайменше виходило з ладу.

Обладнання, необхідне для торгівлі, має бути новим, з гарантією. Справа в тому, що стара техніка досить часто ламається, а це означає, що вам доведеться вилучати кошти з обороту фірми на лагодження холодильника або вітрини. Звичайно, при відкритті фірми грошей завжди не вистачає: в такому випадку зв'яжіться з фірмами, сферою діяльності яких є продаж торгового обладнання в кредит.

Підприємцю сучасний ринок надає величезний асортимент холодильного обладнання: холодильні вітрини, шафи, гірки, морозильні бонети, ларі і багато іншого. Перед тим, як зробити покупку, ви повинні самому собі відповісти на деякі питання.

Для чого моєму магазину потрібно те чи інше торгове обладнання?

Які товари я буду там викладати?

Як здійснюватиметься відпуск товару та його зберігання?

На який час купується обладнання?

Хто і як саме буде обслуговувати холодильну техніку?

Відповіді на ці питання допоможуть фахівцеві вибрати вірне рішення і підібрати для вас підходящу техніку. Виробники вбудованих систем холоду пропонують обладнання, незначно відрізняється за своїми функціональними параметрами. У дешевших моделях використані більш дешеві матеріали, що не може не відбитися на зовнішньому вигляді пристрою і строк її служби.

Правильно вибрати систему виносного холоду дещо складніше: тут велику роль грає не тільки якість матеріалів, але і принципові відмінності в конструкції. Так, в деяких моделях спочатку закладені спрощення, які можуть погано відбиватися на роботі техніки.

Холодильні вітрини - це обладнання, яке застосовується як в прилавочній формі торгівлі, так і в системах, які передбачають самообслуговування клієнтів. Холодильні прилавки призначені для демонстрації товару та його короткочасного зберігання і відрізняються один від одного за такими ознаками: по наявності накопичувача, глибині викладки, можливості підключення виносного холоду, специфіці відпустки товару, геометрії і т.д.

Поряд з холодильними вітринами в крупних і дрібних торгових точках використовують холодильні гірки - обладнання, призначене для нетривалого зберігання продуктів та їх демонстрації. Відмінною рисою холодильних гірок є те, що вони займають меншу площу торгового залу і при цьому забезпечують більший корисний об'єм. Завдяки вертикальній викладенні товару дане торгове обладнання забезпечує набагато кращий огляд, ніж скажімо, холодильні вітрини або ларі.

Невід'ємною частиною будь-якого продуктового магазину повинні стати і холодильні шафи, які бувають скляними і глухими. Скляні шафи призначаються для демонстрації і короткочасного зберігання продуктів, а глухі шафи - для довготривалого зберігання. За ступенем охолодження товару цю техніку ділять на середньотемпературну і низькотемпературну, а в залежності від способу охолодження - на статичну і вентильовану.

торгове обладнання на Skynell Киев

Чи не менше, ніж холодильне обладнання, кожній торговій точці потрібні стелажі. Стелажі являють собою конструкцію, яка призначається для використання на складі, а також для демонстрації та реалізації товару покупцям.

Даний вид обладнання має найширшу сферу застосування: на стелажах можна викладати продукти харчування, канцелярське приладдя, побутову техніку, хімію, і багато іншого. Стелажі бувають прямими, кутовими та настінними. Настінні, кутові внутрішні, а також прямі стелажі є універсальними, так як їх використовують практично в кожному супермаркеті, торговому центрі і магазині. На сучасному ринку представлені найрізноманітніші моделі стелажів, які привернуть увагу покупців і перехожих, а також створять в торговому залі неповторну атмосферу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com