Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«СВОБОДА» ПРОТИ СЛАНЦЕВОГО ГАЗУ

Україна не готова до проектів по розробці сланцевого газу. Про це заявила майбутній депутат Верховної ради від «Свободи» Ірина Сех.

Вона обіцяє підняти в парламенті питання про відміну результатів конкурсу з Олесской газової площі, де компанія Chevron збирається добувати сланцевий газ.

«Конкурс на укладення договору про розділ продукції держслужба геології і надр оголосила передчасно, усебічно не вивчивши потенційну небезпеку видобутку сланцевого газу і не погодивши своє рішення з місцевими територіальними громадами. Інтересам громад така поспішність не відповідає», — пише вона в колонці на Forbes.ua.

Сех вважає, що Україна не готова до проектів по розробці сланцевого газу. «Спочатку необхідно з’ясувати, які екологічні риски пов’язані з розробкою цього родовища, і отримати гарантії того, що безпечне природне середовище для жителів Львівщини буде збережено», — підкреслила вона.     Як відмічає LB.ua, Ірина Сех проходить в Раду по 119-у округу у Львівській області. Вона перемогла на виборах, отримавши підтримку майже 65% виборців.

Ресурси Олеської площі оцінюються у 3 трлн кубометрів газу. Влада сподівається, що через 10 років на нім щорічно добуватиметься 2-3 млрд кубометрів. При цьому Chevron обіцяла, що приступить до видобутку газу якнайскоріше. Проте угода між компанією і урядом ще не підписана.

Нагадаємо, що переможцями конкурсів з розробки і здобичі вуглеводнів на Юзовському і Олеському родовищах стали компанії Shell і Сhevron. Очікується, що промислова здобич на цих ділянках почнеться в 2018-2019 роках.   

rosbalt.ru

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com