Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Найдавніша зброя

Група німецьких палеонтологів з Університету Тюбінгена виявила вісім на подив добре збережених зразків найдавніших списів, вік яких перевищує... 300 000 років. Фактично, німецьким вченим вдалося виявити найдавніші зразки зброї, створеної руками людину. За словами фахівців, знайдені зразки списів, а також фрагменти інших предметів побуту і кісток тварин були знайдені на території сучасної центральної Європи. Вони відносяться до епохи раннього кам’яного віку і вказують на те, що вже тоді на планеті були так звані «досвідчені племена» мисливців-збирачів, які власними руками виготовляли знаряддя праці і полювання, за допомогою яких допомагали собі отримувати тим або іншим чином їжу.

Керівник проекту розкопок професор Ніколас Конард говорить, що в регіоні розкопок їм так і не вдалося знайти ніяких останків стародавніх людей, що дещо незвично. Що стосується доісторичних знахідок, то їх зробили в шахті по видобутку бурого вугілля в Шенінгені. Разом із знаряддями полювання були знайдені кісткові фрагменти великих ссавців — слонів, носорогів, коней і левів. 300 000 років клімат в Європі більше нагадував африканський і цілий рік тут було вище +20 градусів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com