Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дивна знахідка

У селищі Хуангу провінції Цзянсі (Китай) при розчищенні майданчика для вугільної шахти робітники виявили дивну кам’яну брилу — диск з невеликою опуклістю посередині.  Всього шахтарі витягли десять таких брил. Їх діаметр — близько 3 метрів, вага — 400 кілограмів. У Хуангу вже прибули археологи, але доки у них немає припущень про призначення цих артефактів. Можливо ці диски були предметами культу древніх китайців, але ще у 1938 році археологічна експедиція, що працювала на кордоні з Тібетом у відрогах хребта Баян-Хара-Ула, виявила дивне кладовище — сотні видовбаних в скелі печерок, в кожній з яких лежало по одному тілу. Дивував не спосіб поховання — в Тібеті майже половина населення живе в природних або виритих печерах, — а те, що усі трупи були на зріст не більше 115 сантиметрів.

У експедиції був антрополог, який визначив, що муміфіковані істоти відріз­няються від мешканців Азії. Всього вчені знайшли 716 могил. У кожній з них біля ніг небіжчика лежав невеликий кам’яний диск. На деяких з них на старокитайській мові було написано про апарати, що прилітали в ці місця 12 тисяч років назад. Звіт експедиції, в якому були вказані точні координати кладовища пропав у вихорі воєн.  У 1994 році один з австрійських інженерів, що працювали за контрактом в Китаї в музеї передмістя  Сіань, виявив щось схоже на «диск дропа». Малюнки явно зображують щось космічне.

Зараз китайські археологи досліджуватимуть кам’яні диски, виявлені в провінції Цзянсі. Вони сподіваються знайти малюнки або написи, що розкриють таємницю.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com