Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Тільки особисто

Народні депутати України повинні голосувати особисто, як цього вимагають ст. 84 Контституции України, ст 24 Закони про статус народного депутата і ст. 47 регламенту Верховної Ради. Вони передбачають особисте голосування депутатів у сесійному залі, відмітив під час телепрограми «Свобода слова» народний депутат від Об’єднаної опозиції «Батькивщина» Сергій Сас.

«Ми на перше засідання узгоджувальної ради парламенту прийшли з вимогою дотримуватися цих вимог Конституції. Для цього треба встановити, а не відновити, як деякі говорять, Конституційний лад у Верховній Раді. І усі голосування, починаючи з першого, з прийняття присяги народного депутата повинні відбуватися чітко з дотриманням вимог Конституції», — відмітив політик.

Сас підкреслив необхідність ввести технічну систему «Рада 3», яка існує, але не працює з 2002 р. Але з однією припискою — вступ сенсорною клавішею, для особистого голосування.   «Положення про цю систему ще півтори роки тому я зареєстрував як законопроект. Його необхідно прийняти обов’язково, щоб знати як вона працює, через що може не працювати, і щоб рахункова комісія, уповноважена працювати з цією системою могла чітко відстежувати особисте голосування депутата», — заявив депутат.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com