Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Відмивали гроші

Британський банк HSBC домовився з американськими властями про сплату майже двох мільярдів доларів, аби уникнути подальшого розслідування за звинуваченням у здійсненні незаконних трансакцій.

“Зам’яти» скандал про відмивання грошей міжнародному банку HSBC вдасться, сплативши 1,92 мільярда доларів американським властям. Про це у вівторок вранці, 11 грудня, повідомили представники HSBC у Гонконгу. «Ми перебираємо відповідальність за свої помилки у минулому, — заявив голова підприємства Стюарт Галлівер. – Ми вже казали, що нам дуже шкода, і робимо це знову».

Сполучені Штати Америки звинуватили HSBC у тому, що банк з центральним офісом у Великобританії впродовж багатьох років був замішаний у відмиванні грошей. Філіали банку здійснювали перекази мільярдів доларів сумнівного походження з таких країн, як Мексика, Бангладеш та Саудівська Аравія, оминаючи санкції Вашингтона та забезпечуючи таким чином фінансування наркоділків та терористів. Крім того, банк здійснив мільярдні трансфери для Ірану, зумисне замовчавши цей факт. Усе це з’ясувало у липні цього року розслідування відповідного комітету Сенату США за участі міністерства юстиції та міністерства фінансів.

Standard Chartered Bank (будівля ліворуч) також доведеться сплатити штраф

Улітку 2012 року HSBC визнав свої помилки. Тоді ж голова відділу внутрішнього контролю банку (Head of Compliance) Девід Беглі подав у відставку. А на початку листопада, готуючись до можливих штрафів, HSBC вже відклав 1,5 мільярда доларів.

Щоправда, HSBC – не єдиний британський банк, до якого висувають претензії американські власті. Як стало відомо у понеділок, Standard Chartered також має сплатити 327 мільйонів штрафу через несанкціоновані грошові операції з Іраном.

DW.DE

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com