Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ізраїльського посла відкликали за расизм

Ізраїль відкликав свого посла в Австралії, повідомляє авст­ралійська газета «The Age». Посол Нафталі Тамір повертався до Австралії з відпустки і перебував у Сінгапурі, коли отримав з МЗС розпорядження повернутися до Єрусалима для розслі­дування його недавніх висловів про «жовту» і «білу» раси. Скан­дальні слова минулого тижня опублікувала газета Ha’aretz. Як там повідомлялося, пан Тамір заявив, що Ізраїль і Австралія повинні дружити, ос­кільки вони в однаковому становищі. «Ми живемо в Азії, але ми не азійці. Ми не жовтошкірі і не вузькоокі. Азія — жовта раса, а Ізраїль і Австралія — біла».

Прес-секретар МЗС Марк Регев повідомив австралійській га­зеті, що МЗС з’ясує, наскільки точно Ha’aretz передала слова посла. «У тому вигляді, в якому надруковано ці слова, вони абсолютно не­ прийнятні», — сказав Регев. Тамір — кар’єрний дипломат, який ра­ніше працював у Європі та Америці. В Австралії він служив рік, бу­дучи одночасно послом в Папуа — Новій Гвінеї, Фіджі і Новій Зе­ландії, відносини з якою лише недавно пережили серйозну кризу через «шпи­гунський скандал» 2004 року. Лише після того, як 2005 року Ізраїль приніс офі­ційні вибачення за діяльність двох своїх агентів, які намагалися шахрайським шля­хом отримати новозеландські паспорти, відносини з цією краї­ною від­новлено.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com