Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Сергій Лавров: «Українці в Росій почуватимуться краще»

Глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Україна є для Росії головним зовнішньополітичним парт­нером. Про це він сказав на початку засідання Підкомісії з міжнародного співробітництва Українсько-російської міждержавної комісії, що проходило в Києві. Він також зазначив, що Росія задоволена досягнутими домовленостями з Україною в галузі торгово-економічних зв’язків, паливно-енергетичного комплексу, наміченими планами на шляху поглиблення співробітництва у сфері транспорту, промисловості, сільського господарства та космосу.

Міністр пообіцяв, що Росія сприятиме задоволенню гуманітарних інтересів українців у Росії, зокрема у тому, що стосується отримання інформації, освіти рідною мовою.

На цій оптимістичній ноті можна було б зупинитися. Та ні, здали нерви у посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна. Поведінку пана Лаврова він піддав суворій критиці. «Я скажу так: росіянам бракує агресивності, — сказав він. — Ті, хто приїжджає в Україну, все якось обходять гострі кути».

Чи ж не сам посол їх створює?

Вл. інф.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com