Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ще раз про мову

До редакції надійшов лист від Дмитра Коновалова, колишнього майстра київського заводу «Радикал» на статтю Ніки Костенко «Мові оголосили газзават». Наведемо уривки з листа мовою оригіналу.

«Русский язык — это не язык «національної меншини», а язык государствообразующего в Украине народа. То, что он не признан таковым со дня получения независимости страны, долго еще будет незаживающей раной на теле консолидации украинского народа. То, что в самом начале удалось навязать «галицкий» вариант независимости в языковом вопросе — это не победа украинства, это большая глупость, которая еще аукнется.

Заносить в Хартию региональных языков русский наравне с тем же гагаузским — это несоизмеримо по их весовой категории. А для тех в Украине, для кого русский родной — это оскорбительно и унизительно. И после всего этого фарисействовать, что «розбудовуємо демократичну державу»? На русофобии, на конфронтации с правами русскоязычных в Украине ничего доброго вы в нашей стране не построите. Не плюйте в «русский колодец».

На жаль, Дмитро Коновалов не має рації, коли заявляє про те, що редакція «Персоналу Плюс» «плюет в «русский колодец». Адже матеріали нашої газети покликані захищати передусім інтереси титульної нації України, зокрема її мову, що вважається одним з головних чинників будь-якої держави. Що ж стосується мов національних меншин, то в жодному з матеріалів нашої газети не було принижено їхню гідність. Отже, вважаємо за потрібне ще раз заявити, що ми толерантно ставимося до будь-якого народу, сподіваємося, що і кожен народ так само толерантно ставиться до титульної нації.  

Ніка Костенко
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com