Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ще одна перемога!

Як уже повідомлялося, Державна акредитаційна комісія своїм рішенням від 26 вересня 2006 року позбавила ліцензій на освітню діяльність низку освітніх закладів — регіональних підрозділів Міжрегіональної Академії управління персоналом. А також рекомендувала Міністерству освіти і науки України відмовити Міжрегіональній Академії управління персоналом у виготовленні 4655 дипломів через начебто «перевищення ліцензованого обсягу та порушення чинного законодавства». Такі рішення ДАК винесла на підставі незаконних перевірок, проведених в інститутах та філіях Академії. На неправомірні дії чиновників ДАК та МОНУ, які здійснювали перевірки, до Господарського суду Києва Міжрегіональною Академією управління персоналом було подано адміністративний позов про оскарження незаконних рішень Державної акредитаційної комісії та наказу Міністерства освіти і науки щодо анулювання ліцензії Міжрегіональної Академії управління персоналом для низки регіональних під­розділів Академії і невидачі дипломів випускникам закладу.

Суд задовольнив клопотання МАУП про забезпечення адміністративного позову. Рішенням суду зупинено дію пункту 2 рішення Державної акредитаційної комісії від 26 вересня 2006 р. про результати вивчення обгрунтованості листа-вимоги від 25.07.06 Міжрегіональної Академії управління персоналом до ухвалення рішення в адмі­ністративній справі. Також зупинено дію наказу Міністерства освіти і науки України від 6 жовтня 2006 р. «Про результати перевірки у Міжрегіональній Академії управління персоналом». До ухвалення рішення в адміністративній справі суд заборонив оприлюднювати будь-які відомості у будь-який спосіб щодо анулювання ліцензій для регіональних підрозділів МАУП будь-якими посадовими особами Державної акредитаційної комісії, Міністерства освіти і науки України, їх органів та третіми особами. Виконання ухвали про забезпечення адміністративного позову здійснюється негайно в порядку, встановленому законом для виконання судових рі­шень.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com