Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Бажаєш до Росії — реєструйся

У Росії набрали чинності нові міграційні закони, що скасовують положення про тримісячну реєстраційну пільгу для громадян України. Як і вихідцям з інших країн, українцям доведеться одержувати реєстрацію в триденний термін після перетину російського кордону.

Нововведення змінюють процедуру реєстрації іноземців за місцем перебування в Росії. З понеділ-ка, 16 січня, іноземець, який одержав міграційну карту на російському кордоні, зобов’язаний проінформувати про свій приїзд Федеральну міграційну службу. Для цього приймаюча сторона — фізична або юридична особа, тобто представники компанії, яка запросила іноземця на роботу, або власник квартири, де буде жити іноземець, — зобов’язана протягом трьох днів з моменту перетину емігрантом російського кордону заповнити бланк повідомлення ФМС у найближчому поштовому відділенні. Друга частина бланку повідомлення слугуватиме іноземцю посвідченням законного перебування на території Росії.

2004 року, в розпал президентської кампанії в Україні, уряди двох країн підписали двосторонню угоду, відповідно до якої українці отримували право перебувати на території Російської Федерації без реєстрації протягом 90 днів.

Щодо осіб, які в’їжджають до Росії працювати, то, як поінформували у Федеральній міграційній службі (ФМС), за новими правилами, мігрант зобов’язаний пред’явити в пункт видачі трудових карт заяву про бажання працювати в Росії, вказавши сферу передбачуваної діяльності, паспорт, квитанцію повідомлення ФМС від приймаючої сторони, міграційну карту і медичну довідку про відсутність інфекційних захворювань. Заплативши мито, через десять днів мігрант отримає дозвіл на роботу терміном на рік з правом наступного продовження (досі процес оформлення дозволу затягувався на термін від трьох до шести місяців).

Дозвіл на роботу в Росії іноземець зможе отримати в пункті видачі трудових карт протягом десяти днів після подачі заявки, а реєстрацію — у день приїзду в поштовому відділенні. Від нововведень постраждають громадяни України, які втратять право на перебування в Росії без реєстрації на термін до трьох місяців.

За повідомленнями інтернет-видань

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com