Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Приватизаційна сокира для музеїв

Музейна громада Київської області шокована. Видатні «інтелектуали-музеєзнавці», що засіли в Київській облраді, вирішили одним махом знищити ВСІ державні музеї, обласного підпорядкування!

Депутати задумали перетворити ДЕРЖАВНІ музеї на комунальні підприємства! І підпорядкувати їх напряму керівництву облради. Від директорів музеїв вимагають терміново підписати необхідні документи, перереєструвати статути й завірити їх у невідомо ким визначеного приватного нотаріуса. Саме у КОНКРЕТНОГО приватного нотаріуса! Ще обласних діячів дуже цікавить майно, приміщення, земля, автотранспорт музейних закладів. Про це йдеться у Рішенні Київської облради 5-го скликання «Про внесення змін до рішення Київської обласної ради ІV скликання від 22.10.2004 №218-17-ІУ «Про здійснення державної політики у сфері оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Київської області».

Музеї втрачають статус ДЕРЖАВНИХ установ, стають ЗВИЧАЙНИМИ комунальними ПІДПРИЄМСТВАМИ, які повинні приносити прибутки і поповнювати бюджет. За результатами провальної комерційної діяльності комунальних підприємств-музеїв постійна комісія Київської облради з питань комунальної власності та ПРИВАТИЗАЦІЇ вирішить виставити абсолютно збиткові комунальні підприємства-музеї на приватизацію.

Слід зауважити, що всі музеї обласного підпорядкування встигли державним коштом зробити ремонти, впорядкувати територію, вони перебувають у гарних приміщеннях. Київщина може пишатися своїми музеями!

Ось тільки, що робитимуть з експонатами? Обласні мудреці про них не згадують жодним словом, що наводить на певні висновки: або вони не розуміють, скільки коштує те, що за стінами держмузеїв, або ж, навпаки, чудово знаючи ринкову вартість експонатів, вирішили, хитро послабивши контроль за зберіганням та обліком, накласти волохату корупційну лапу на святу святих — музейні фонди. Адже все, що зберігається в музеях обласного підпорядкування, може коштувати в десятки разів більше, ніж обрізаний бюджет Київської області за всі роки незалежності!

За матеріалами інтернет-видання
«Нова січ»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com