Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У мера — своя «свобода слова»

Щоправда, вона дещо відрізняється від загальноприйнятих норм. Подейкують, що у минулому Леонід Михайлович дуже полюбляв вживати ненормативну лексику. До того ж настільки віртуозно, що міг би дати фору будь-кому.

Ситуація змінилася після того, як він став членом секти «Посольство Боже». Його «духовному отцю» нігерійцю Сандею Аделаджі якимось чином вдалося дещо «відфільтрувати» лексику Черновецького. Приміром, якщо Леоніду Михайловичу хочеться когось послати подалі, він з усмішкою на вустах… освідчується в любові. Тож наступного разу, коли ви матимете змогу поставити перед мером гостре запитання, а у відповідь почуєте не конкретну відповідь, а традиційне «я вас люблю», то можете сміливо йому відповісти: «Йдіть самі». І все ж у Леоніда Михайловича іноді проскакує відверта брутальна лайка. Нам невідомо, яким чином він спілкується зі своїм близьким оточенням. Але, схоже, це не нагадує світські бесіди. Принаймні, такий висновок можна зробити після відвідання міським головою та його помічницею одного з книжкових кіосків «Бібліон».

За словами продавця одного з них, якось до кіоску під’їхав дуже дорогий автомобіль — щось на зразок «Майбаха». З нього вийшла респектабельна людина, схожа на нинішнього столичного голову Леоніда Чернівецького, та його помічниця. Зайшовши до кіоску, чоловік довго роздивлявся книжки, присмоктуючи язиком. Мовляв, дуже цікава література. Щоправда, так нічого собі і не придбав. А далі найцікавіше. Вже виходячи з кіоску, цей чоловік звернувся до помічниці — і тут всю респектабельність, немов вітром здуло: «Уберите этот киоск на…!» І це, зауважимо, в присутності ЖІНОК! Утім, для пана Черновецького така хамська поведінка звична. Принаймні ті, хто хоч раз спілкувався з цією особою, відзначають його нетерпимість до інших поглядів та чванливість. У народі таку поведінку називають просто — «жлобство». Яке не прикриють ні висока посада, ні дорогий одяг, ні шикарне авто. Найогидніше те, що таку поведінку наслідують і його підлеглі. Щоправда, вони не враховують одного — Черновецький недовговічний, і попри всі його потуги залишитися при владі, хамів кияни ніколи не любили.

Андрій Миронченко
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com