Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Аналіз минулого і прогноз на майбутнє

Побачив світ шостий номер журналу «Персонал», який вкотре приверне увагу читачів різноманіттям тематик.

«У сучасному світі міжнародних відносин паралельно розгортаються полярно-векторні процеси, де суб’єкти міжнародного права формують різноякісні й різнопланові системи. Паралельно зі зростанням їхньої взаємозалежності, посиленням компоненти цілісності світу, розвивається інший процес - процес поглиблення відокремленостей і розбіжностей», — стверджує кандидат історичних наук Людмила Чекаленко у статті «Євразійські економічні й політичні структури та Україна», де на основі аналізу об’єктивних чинників, теоретичних надбань і практичного досвіду подано процеси інституалізації міждержавних утворень пострадянського простору й участь у них України.

На початку року в швейцарському Давосі та німецькому Мюнхені пройшли два міжнародних форуми, під час яких розглядалися загально планетарні зміни, які переживає світ унаслідок ситуації, що склалася на Близькому Сході. Та якщо у Давосі проблеми близькосхідного регіону розглядалися в контексті пошуку економічних важелів впливу на нормалізацію ситуації, то в Мюнхені намагалися знайти нову систему регіональної безпеки — робить висновок експерт «Всеукраїнської громадської організації «Український центр ісламознавства» Юлія Швед. 

Парламентаризм має особливе значення у розвитку нашої держави. Але останнім часом серед усіх політичних явищ практично жодне не викликає до себе такої прискіпливої уваги, таких суперечливих оцінок і суджень, як парламентаризм. Євген Мироненко у своїй статті робить спробу класифікувати різноманітні підходи політологів у визначенні цього явища.

У рубриці «Дискусійна трибуна» опубліковано закінчення статті Миколи Пєсоцького «Роз’єднані штати, або Американська трагедія-2027», в якій автор робить прогноз проблем, з якими у майбутньому може зіткнутися ця наддержава.

Яким чином удосконалити політику управління людськими ресурсами і як сформувати нову управлінську культуру? Відповіді на ці питання ви зможете знайти у статті Генадія Дмитренка та Тетяни Риктор «Стратегія формування управлінської еліти в Україні в сучасних умовах».

Окрім цього, читачі знайдуть цікаві матеріали щодо своїх професійних інтересів у сфері управління персоналом, менеджменту та бізнесу. І, звісно, дізнаються про всі події, які відбулися в Міжрегіональній Академії управління персоналом.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com