Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВИМАГАЄМО ВИКОНАТИ СУДОВЕ РІШЕННЯ

Хоч як би не намагалися чиновники з міністерства освіти не видавати дипломи студентам МАУП, а судове рішення все ж таки доведеться виконувати. Бо закон для всіх один. Чи не так п.Ніколаєнко?

Міністрові освіти і науки України
С.Ніколаєнку

Пане міністре!

Міжрегіональна Академія управління персоналом висловлює свою повагу і звертається з таким:

Як ми вже повідомляли (лист від 4 липня 2007 р., вих. №3037), Господарський суд м. Києва постановою від 8 червня 2007 р. у справі № 24/735-А зобов’язав Міністерство освіти і науки України та Державне підприємство «Державний центр інформаційних прикладних технологій» видати студентам-випускникам МАУП (2005/2006 навчального року) 4 655 дипломів. Оскільки цю постанову не було оскаржено в установленому порядку, вона набрала чинності і підлягає виконанню.

Для уточнення питань виконання судового рішення, а також маючи усну інформацію щодо нібито Вашого бажання врешті врегулювати конфлікт, я 11 липня 2007 р. прибув до заступника міністра освіти і науки з питань вищої освіти В.Д.Шинкарука. Василь Дмитрович більше двох годин протримав мене, ректора най­більшого ВНЗ України, в коридорі, а потім начебто знехотя не заперечував, щоб я зайшов до його кабінету, де чомусь під час нашої розмови був присутній колишній проректор Київської Академії внутрішніх справ, про якого було надруковано цілу низку неспростованих негативних матеріалів, а сьогодні статус В.Шакуна мені не відомий.

На моє запитання про можливість якнайшвидшого виконання судового рішення В.Шинкарук сказав, що ніхто його не збирається виконувати (це рішення набрало чинності!), а вони підуть до кінця (до якого кінця, він не сказав).

Станіславе Миколайовичу!

Ми розуміємо, що Василь Дмитрович молодий керівник на такій відповідальній державній посаді. Але ж треба мати повагу і до людей, і до законів, і до судових рішень, тим більше, що вони набули чинності. Тому ми ще раз звертаємося до Вас з цілком розумною пропозицією щодо оперативного виконання судового рішення. Затягування вирішення цього питання може призвести до нових масових протестів, пікетувань та інших суспільних збурень, які нічого, окрім негативу, не дадуть і Вам особисто, і міністерству, яке Ви очолюєте. Ми вимушені будемо подавати нові позови про відшкодування за завдану шкоду на чималі суми. Крім того, не хотілося б Вам нагадувати, але важливість питання вимагає, що законом (ст.382 Кримінального кодексу України) встановлено відповідальність за невиконання судового рішення, і санкція чималенька: до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років. Кому це потрібно?

Сподіваємося на розуміння і її щонайшвидше вирішення цього питання.

Додаток: постанова Господарського суду міста Києва від 8 червня 2007 р. по справі № 24/735-А на 8 сторінках.

Ректор
М.Ф.Головатий

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com