Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Додатковий заробіток даішникам?..

У серпні добровільно-примусово водіїв змусять чіпляти на свій автомобіль наклейку, яка означатиме, що у власників є страховий поліс цивільної відповідальності. Про це повідомили у прес-службі Департаменту ДАІ МВС України. Запровадженням цього нововведення займається Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ). Воно збирається виготовити більш як 1 млн наклейок.

Власники авто, в яких уже є поліс, зможуть отримати наклейку безплатно у своїй страховій компанії. Найближчим часом Міністерство внутрішніх справ розішле по підрозділах Державтоінспекції наказ, щоб даішники вистежували машини без наклейок, повідомили у прес-службі ДАІ.

Таке розпорядження викликало неоднозначну реакцію серед автолюбителів, бо, власне, це має бути особиста справа водія — страхуватися йому, чи ні. Та й нині страхове поле в Україні настільки неврегульоване, що роками доводиться через судові інстанції добиватися відшкодування збитків від страхової компанії після ДТП. Натомість страхові комісари ще й можуть значно занизити суму компенсації, якщо ти не знайдеш з ними «спільної мови». Це чергове здирництво, стверджують водії. Дехто ж запевняє, що такі дії Департаменту ДАІ МВС України суттєво поліпшать матеріальний стан вищого керівництва цього відомства, яке, певно, має домовленості з Моторним страховим бюро.

Віталій Садко
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com