Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Смєшко збирається повернутися в Україну і судитися з Ющенком

Ігор Смєшко звернувся до свого адвоката з проханням підготувати позов стосовно незаконності указу Президента України про позбавлення його дипломатичного рангу.

Адвокат Смєшка Віктор Петриненко повідомив Радіо «Свобода», що найближчим часом цей позов буде подано до суду — після того, як Смєшко, який зараз перебуває за межами України, повернеться.

У понеділок Віктор Ющенко позбавив колишнього голову Служби безпеки України Iгоря Смєшка дипломатичного рангу Надзвичайного i Повноважного Посла. Указ про це скасовує попередній указ тодішнього Президента Леоніда Кучми про присвоєння цього рангу як такий, «що виданий безпідставно». Іншим указом Президента колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка позбавили військового звання генерал-майора з таким самим формулюванням.

Смєшко очолював СБУ з вересня 2003 року до лютого 2005 року. Сацюк був призначений першим заступником голови СБУ наприкінці квітня 2003 року i звільнений з цієї посади в грудні 2004 року після скандалу з отруєнням Ющенка, яке сталося, як вважають, у Сацюка на дачі. Відтоді Сацюк переховується в Росії і заперечує свою причетність до отруєння тодішнього кандидата у Президенти України. Смєшко теж не раз заперечував найпоширенішу версію, якої дотримується Ющенко, що отруєння сталося на дачі Сацюка.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com