Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Суди підтримують студентів МАУП

У кількох регіонах України випускники Міжрегіональної Академії управління персоналом, не дочекавшись «великої милості» від міністра освіти і науки С.Ніколаєнка у вигляді чесно здобутих дипломів державного зразка, подають за місцем проживання позови до МОН щодо виготовлення дипломів і до МАУП про видачу дипломів. Суди, враховуючи інтереси студентів, виносять відповідні рішення.

Так, Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області рішенням від 25 липня 2007 року у справі №2-4553/2007, не чекаючи закінчення розгляду позову МАУП до МОН про видачу 4 655 дипломів в апеляційній інстанції, зобов’язав Міносвіти виготовити дипломи студентам-позивачам і передати їх МАУП для видачі відповідним випускникам. Таке рішення винесено і Прилуцьким міськрайонним судом Чернігівської області. Дивує, що представники міністерства оскаржують цілком і повністю законні рішення до апеляційних інстанцій. Це відбувається не інакше як під тиском С. Ніколаєнка, який, напевне, втратив останні краплі совісті і здорового глузду у війні з недержавною системою освіти і МАУП.

Суди апеляційних інстанцій підтверджують справедливість вимог студентів і відмовляють МОН у задоволенні безпідставних скарг.

Нагадуємо, що Київський апеляційний адміністративний суд ухвалою від 5 листопада 2007 року відмовив у задоволенні апеляційної скарги С.Ніко­лаєнка щодо скасування рішення Господарського суду Києва, яким винесено рішення про видачу 4 655 дипломів випускникам МАУП 2005/2006 навчального року.

Скільки ще судових рішень треба, щоб до міністра «дійшло»? А може, потрібна лише одна постанова — Генеральної прокуратури про притягнення його до кримінальної відповідальності? До цього, схоже, і йдеться.

Ми закликаємо законослухняних чільників МОН припинити спротив судовим рішенням і приступити до негайного їх виконання, щоб задовольнити законні вимоги МАУП і студентів.

Вл. інф.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com