Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ніколаєнко порушник Конституції

С.Ніколаєнко, який докладає неабияких зусиль, аби утриматися у кріслі міністра освіти і науки України, яке не просто хитається, а вже й провалюється під ним, зробив у Сімферополі «сенсаційну» заяву про те, що соціалісти розпочинають широкий наступ із забезпечення конституційних прав громадян!

У зв’язку з цим хотілося б нагадати вельмишановному — практично неміністру — Ніколаєнку, який своїми протизаконними діями намагається знищити недержавну систему освіти та Міжрегіональну Академію управління персоналом, залишити без роботи тисячі випускників Академії, яким свідомо не видає зароблені ними дипломи, що невиконанням судових рішень він особисто порушив цілу низку статей Конституції України.

Зокрема, статтю 13, яка містить норму про обов’язок держави забезпечувати захист прав усіх суб’єктів права власності і господарювання, про рівність усіх суб’єктів права власності перед законом.

Порушено ст.53 Конституції, яка гарантує право на освіту, яке свідомо і злочинно ігнорується міністром-соціалістом. Не виконується норма ст.8 Конституції України щодо верховенство права. Для С.Ніколаєнка головним є його власна думка, власні бажання, адміністративні повноваження, які він використовує для тиску на ДАК, членів колегії і підлеглих працівників.

Крім норм Конституції, Ніколаєнко порушив норми відповідних законів, які захищають права вищих навчальних закладів та їхніх випускників.

То про який широкий наступ із захисту конституційних прав громадян він говорить, якщо сам є порушником законів, зокрема конституційних?

Дивує, що лідер збанкрутілої СПУ О.Мороз усіляко підтримує недолугого чиновника, який наробив немало лиха на освітянській ниві. Чи таким чином він намагається врятувати однопартійця від неминучої відповідальності за скоєне ним зло? Переконані, що ці потуги марні. Закон врешті-решт спрацює і затятий правопорушник буде притягнутий до законної відповідальності.

Водночас хотілося б нагадати представникам правоохоронних органів, що Конституція України містить норми прямої дії і їх треба застосовувати безпосередньо, а не через якісь особливі закони. Десятки звернень до Генеральної прокуратури підтверджують не тільки протиправний, а й злочинний характер діяльності С.Ніколаєнка, що дає підстави для порушення проти нього кримінальних справ.

Власна інформація

 

Генеральному прокуророві України О.Потебенько
Шановний Олександре Івановичу!

Протягом 2005—2007 років на сторінках вітчизняних газет не раз публікувалися заяви і звернення цілої низки організацій щодо неправомірних дій міністра освіти і науки С.Ніколаєнка, розбазарювання ним державних коштів і вчинення дій, які містять ознаки кримінальних злочинів.

Рахункова палата України встановлювала серйозні фінансові порушення у відомстві С. Ніколаєнка, пов’язані насамперед з його діяльністю.

У газеті «Персонал-плюс» за 7—13 листопада 2007 року №43 надруковано матеріал, який містить неспростовні факти правових порушень, які вчинив цей горе­звісний діяч.

Просимо уважно розглянути матеріали, що додаються і вжити заходи з припинення протиправної діяльності С.Ніколаєнка і притягнення його до законної відповідальності.

Секретар Наглядової Ради
В.Короткін

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com