Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СОТ випендрюється?

Засідання робочої групи щодо вступу України у Світову організацію торгівлі не може відбутися через неврегульованість питання з ЄС про імпортне мито.

 Про це повідомило джерело в Міністерстві економіки України, наближене до переговорного процесу вступу України у СОТ. «Поки що нічого не можна сказати про дату проведення засідання робочої групи. Колись треба врегулювати питання з ЄС, що стосуються мита «, — зазначило джерело. Він наголосив, що для завершення процесу вступу України у СОТ в 2007 році потрібно врегулювати питання й провести засідання робочої групи до середини грудня.

У службі заступника міністра економіки України Валерія П’ятницького повідомили, що засідання робочої групи стосовно вступу України у СОТ наприкінці минулого тижня не відбувалося, і навряд чи його можна чекати на цьому тижні. Як повідомлялося, Європейський союз висунув останню вимогу щодо вступу України у СОТ. Щоб стати 152-м членом цієї світової організації, Києву необхідно виконати одну вимогу Брюсселя — переглянути питання регулювання експортного мита. Раніше заступник міністра економіки України Валерій П’ятницкий заявив, що Україна вступить у СОТ 2007 року.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com