Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У Керченській протоці нові нафтові плями завдовжки 4 км

Працівники Державної Азово-Чорноморської екологічної інспекції під час проведення моніторингу Керченської протоки виявили забруднення водної поверхні нафтопродуктами (окремі плями та плівка сріблястого кольору). Плями завдовжки 4 км та завширшки 50 м виявлено у районі затоплення носової частини танкера «Волгонефть-139». Інспектори склали відповідний акт, взяли проби морської води, повідомили про це чергового штабу МНС у Керчі, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України. Через складні погодні умови (штормове попередження №1, вітер південний до 17 м/сек, висота хвилі 3-4 бали) у районі затоплення носової частини танкера «Волгонефть-139» підготовчі роботи з відкачування нафтопродуктів, підйому і транспортування цієї частини судна у російський порт не проводяться.

Під час шторму 11 листопада в Керченській протоці розламався навпіл російський танкер «Волгонефть-139», з нього вилилися близько 2 тисяч тонн мазуту. Окрім нього, постраждало ще 14 суден.

За матеріалами інтернет-видань

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com