Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Людство на межі фізичних можливостей

Проаналізувавши спортивні рекорди останніх ста років, французькі вчені дійшли висновку, що людство стоїть на порозі своїх фізичних можливостей.

Саме тому перевищити рекордні показники спортсменам тепер майже неможливо. На думку фахівців, нинішні рекорди можна буде поліпшити лише на якусь тисячну частку і людина ніколи не зможе стрибнути вище 2,6 м. Такого висновку дійшли французькі експерти, обробивши 3,26 тис світових рекордів. Ця цифра не випадкова — за останні 111 років з моменту поновлення Олімпійських ігор було встановлено саме таку кількість рекордів.

Дослідження свідчать, що число рекордів почало знижуватися з 1960-х років. Нині найвищий результат серед бігунів на дистанцію 100 м становить 9,74 сек. На думку французьких учених, цей показник біологічно неможливо поліпшити до дев’яти секунд.

Тим часом російські експерти не цілком поділяють точку зору своїх французьких колег. Як стверджує заввіділом медико-біологічного моніторингу найвищих досягнень у спорті Всеросійського інституту фізичної культури Тамара Абрамова, резерви організму людини великі.

«Якщо підготовка буде вивіренішою, якщо більшою мірою будуть використовуватися засоби відновлення, які дають змогу спортсмену зберігати здоров’я, то, можливо, питання не буде таким гострим. Інша річ, що швидкість, з якою ці результати зростатимуть, буде нижчою, ніж колись», — зауважила представниця російської установи.

За матеріалами інтернет-видань

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com