Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Угоду про нелегалів ратифіковано

Верховна Рада України ратифікувала угоду між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб, підписану 18 червня 2007 року в м.Люксембурзі.

Положеннями угоди встановлюються зобов’язання договірних сторін щодо прийняття без зайвих формальностей власних громадян, які порушили режим перебування на території іншої договірної сторони, а також громадян третіх держав, за умови пред’явлення доказів, передбачених цією угодою.

При цьому, застосування положень щодо реадмісії громадян третіх держав та осіб без громадянства, з якими Україна не уклала двосторонні договори або домовленості щодо реадмісії, відтерміновується на 2 роки з дати набрання цією угодою чинності.

Реалізація угоди відбуватиметься в межах асигнувань, передбачених для Міністерства внутрішніх справ України на боротьбу з нелегальною міграцією, утримання та видворення нелегальних мігрантів за межі України, а також за видатками для Державної прикордонної служби України в межах бюджетної програми.

Водночас з метою уникнення негативних для України фінансових наслідків, пов’язаних з прийманням та утриманням нелегальних мігрантів, до угоди включено декларацію європейської сторони, яка містить зобов’язання про надання наявних фінансових ресурсів з тим, щоб підтримати Україну у виконанні цієї угоди.

Сума допомоги витрат на утримання нелегалів та створення пунктів утримання для них, за словами Арсенія Яценюка становить 30 мільйонів євро.

Водночас, як наголосив Борис Тарасюк незалежно від того, буде ратифіковано цю угоду чи ні, «Україна зобов’язана забезпечити гідні умови для утримання цих людей».

Він також нагадав, що ця угода входила в пакет, від якого залежало, чи надасть ЄС спрощений режим віз.

Під час обговорення депутати висловили побоювання, що внаслідок підписання цієї угоди Україна перетвориться на «анклав для нелегалів», які привозитимуть в Україну невластиві для нашої території хвороби.

Представника блоку Литвина обурило, що в Україну повертатимуть всіх нелегалів, які матимуть у себе будь-які папери, зокрема чеки, що підтверджують його перебування на території України.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com