Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

МАУП допоможе усім

У січні 2005 року на базі Міжрегіональної Академії управління персоналом було створено Центр психологічної діагностики та консультування. За словами директора Анни Россильної, метою створення Центру є проведення психологічної діагностики, консультування студентів та викладачів МАУП, надання психологічної допомоги та консультації шкільним закладам.

Серед профільних функцій Центру, зокрема, організація та проведення тренінгів, спільних навчальних проектів, семінарів та курсів з підвищення кваліфікації для викладачів та студентів. Одним з пріоритетних напрямків у роботі Центру є проведення психодіагностики та психологічного консультування, як індивідуального, так і групового, надання психологічної допомоги студентам, викладачам та співробітникам Академії. Крім того, Центр буде вести профорієнтаційну роботу серед учнів середніх шкіл міста Києва, організовувати навчальні і виробничі практики для студентів-психологів на базі Центру. Психологічне тестування абітурієнтів та студентів Академії стане однією з постійних послуг. Однак, робота Центру не звузиться лише до меж Академії. У Центрі розвиватимуть співпрацю з іншими навчальним закладами та організаціями, вивчатимуть потреби потенційних замовників та клієнтів щодо надання психологічних послуг, До роботи залучатимуться викладачі та вільних тренери для проведення професійних тренінгів на базі Центру.

Також тут проводяться психологічні тренінги з основ клієнт-центрованого консультування, основ психологічного консультування, а також сімейної психотерапії, пісочної терапії, НЛП, НЛП у бізнесі. Не залишаться по за увагою і такі напрямки роботи як фототерапія, символдрама, музикотерапія, психоаналіз, артотерапія, психодрама, гештальттерапія, а також сучасні методи психологічної корекції, терапія кольором, лабораторія психоаналізу, танцювальна психотерапія.

Нині Центр займається організацією Фонду соціальної допомоги населенню. Цільовою групою Фонду є студенти та їхні сім’ї, пенсіонери, інваліди, військовослужбовці, звільнені у запас, сім’ї постраждалих при виконанні державних службових обов’язків, які потребують психологічної допомоги. Працівники Фонду допомагатимуть населенню інформаційною підтримкою, психологічними консультацями. Серед інших форм допомоги — психодіагностика та психокорекція, проведення групових тренінгів, надання психологічних консультацій організаціям або групам, науково-дослідницька діяльність, волонтерська діяльність, а ще духовно-релігійна підтримка, допомога в розширенні соціальних контактів. У Фонді діятиме телефон довіри.

«У перспективі, на базі Центру психодіагностики та психологічних консультацій планується створити Благодійний Фонд для розширення діяльності Центру та бази практики студентів, — розповідає пані Россильная, — робота Фонду буде направлена на введення у сфері науки та практики ефективних форм та методів по наданню психологічної допомоги. У тому числі, по наданню допомоги в екстремальних ситуаціях, розробку навчальних програм для студентів та перепідготовки спеціалістів в галузі психологічної допомоги та діяльності в екстремальних умовах. Студенти Академії матимуть можливість набувати практичних навиків психологічного консультування та проявити себе в практичній діяльності, продемонструвати свій талант у сфері роботи з людьми.

Тобто, Центр дасть можливість юним психологам та соціологам МАУП на практиці застосувати свої знання в області психології та здобути досвід роботи в різних напрямках, що їм знадобиться після закінчення Академії. Студенти будуть працювати під керівництвом досвідчених викладачів-супервізорів та отримувати професійні консультації щодо психологічного консультування клієнтів. Благодійний фонд буде підтримувати зв’язки з різними організаціями та залучати їх до спільної діяльності Фонду».

В Центрі психодіагностики та психологічних консультацій також планують проводити постійні методичні семінари за результатами наукових та навчально-методичних досліджень з проблем психологічної допомоги для студентів-консультантів.

 Зі слів директора Анни Россильної, у майбутньому Центр планує запустити ряд довгострокових психологічних проектів. Наприклад, психоаналіз — спільний проект МАУП та Аргентини за участі видатного психоаналітика-дидакта, члена АПА, доктора Адольфа Бенджаміна. Наступний проєкт — курси підвищення кваліфікації з сексології для психологів-викладачів і студентів психологічного факультету останніх курсів та спеціальний курс з підвищення кваліфікації та підготовки кваліфікованих тренерів по проведенню комунікативних бізнес-тренінгів.

Найближчим часом Центр планує організувати роботу студентського волонтерського клубу, учасники якого надаватимуть безплатні психологічні консультації населенню та проводитимуть інформаційну роботу серед населення щодо діяльності Фонду соціальної допомоги. Після закінчення Академії студенти, які будуть проявляти свої найкращі професійні здібності, зможуть працевлаштуватися в Академії та продовжити навчання в докторантурі та аспірантурі МАУП.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com