Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Скільки мов ти знаєш — стільки разів ти людина»

У світ бізнесу приходить нове покоління професіоналів. Сучасний ринок праці вимагає від них не лише бути спеціалістами у своїх сферах діяльності та володіти якостями лідера, а й знати іноземні мови, вміти спілкуватися і знаходити ділові контакти. У Міжрегіональній Академії управління персоналом вивченню іноземної мови приділяється значна увага, більшість спеціальностей, за якими готують в Академії, передбачають вивченні двох або і трьох іноземних мов.

МАУП простежує за тенденціями ринку і вводить до навчального процесу нові спеціальності. Так, Інститут міжнародних відносин та лінгвістики імені Аверроеса традиційно проводить набір на спеціальність «Переклад» (спеціалізації: «Англійська/німецька мова» з вивченням другої іноземної мови за вибором — арабська, китайська, іспанська, польська, фарсі). Випускники спеціальності «Переклад» здійснюють письмовий та усний (синхронний та послідовний) переклад, тобто працюють перекладачами. Крім того, інститут проводить набір на спеціальність «Педагогіка і методика середньої освіти. Англійська мова». Після закінчення навчання за цією спеціальністю випускники можуть викладати іноземну мову в середніх навчальних закладах.

У структурі Інституту працює Центр вивчення мов і перекладу, який запрошує всіх бажаючих на курси поглибленого вивчення іноземних мов — англійської, німецької, іспанської, французької, італійської, польської, чеської, російської, арабської, китайської, японської, турецької за сучасними методиками, в тому числі за інтенсивним методом CALLAN (англійська та німецька мови). Система навчання багаторівнева, з 5%-ою знижкою при продовженні навчання на вищому рівні. Заняття відбуваються у групах (3-5, 6-10 осіб) та індивідуально, з можливістю їх проведення за місцем роботи слухачів, набираються дитячі групи. Після закінчення курсів слухачі отримують Сертифікат МАУП англійською та українською мовами.

Кожен прагне використати вільний час з найбільшою користю для себе і для свого професійного зростання. Центр вивчення мов і перекладу МАУП — це можливість поглибити свої знання з іноземної мови, пройти спеціалізовані практичні бізнес-курси. Отримані навички надають можливість впевнено почуватись під час ділових переговорів та у службовому відрядженні за кордон. Бізнес-курси тривають два місяці у зручний для слухачів час. Досвідчені викладачі навчають підприємців презентувати свій бізнес під час торгівельних виставок та бізнес-форумів, а науковців — представляти свої наукові напрацювання на конференціях та наукових диспутах. Впевненість у своїх силах та повагу співрозмовника — ось, що дає знання іноземної мови.

Нещодавно у Центрі відкрито і Курси гідів-перекладачів, адже Київ — привабливе місто для туристів. Серед екскурсій, які вивчають майбутні гіди-перекладачі: Київ-православний, Київ — студентська столиця, Українські фортеці та інші програми.

Міжрегіональна Академія управління персоналом багато уваги приділяє аналізу попиту на освітні послуги. Тому особлива увага в Центрі вивчення мов та перекладу приділяється вивченню української мови, в тому числі ділової.

Крім того, Центр вивчення мов і перекладу, як один із не багатьох у Києві, здійснює кваліфіковані усні переклади, а письмові — з нотаріальним посвідченням.

Головна ж мета працівників інституту — сприяти професійному розвиткові активних і перспективних спеціалістів. Зокрема, студенти МАУП вже під час навчання проходять практику у міжнародних організаціях, посольствах і консульствах іноземних держав. Здобувають професійні навички, які знадобляться у побудові майбутньої кар‘єри. Тож випускники впевнено почуваються на ринку праці і з легкістю знаходять роботу до душі.

Більш детальну інформацію можна отримати в день відкритих дверей 22 березня.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com