Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Про Голодомор розкажуть угорці

Угорське телебачення готує документальний фільм про Голодомор 1932-33 років в Україні. Як повідомили у прес-службі Президента України, Голова держави Віктор Ющенко дав інтерв’ю цьому телеканалу.

Основними темами розмови стали історичне та політичне осмислення Голодомору 1932-1933 років, зміни в українському законодавстві, якими визнана ця трагедія геноцидом, а також зусилля української влади по донесенню правди про Голодомор на міжнародному рівні.

Президент нагадав про масштабні людські втрати, які пережила Україна в результаті Голоду 1932-1933 років. При цьому Віктор Ющенко відмітив його штучний характер.

«Це не рік, коли у нас не було врожаю», — сказав Голова держави, запевнивши що Україна стабільно виступала експортером зерна в ті роки у рамках політики хлібозаготівок. «Це був політичний задумок розправи над найбільш незалежним класом, яким було в тридцяті роки українське селянство», — сказав Президент.

Він виразив задоволення тим, як в останні роки затверджується визнання Голодомору міжнародним суспільством, а також відновлюється історична правда, розповсюджуються знання та виховується повага до цієї трагедії всередині українського суспільства. Фільм вийде в ефірі Першого національного телеканалу Угорщини орієнтовно наприкінці травня.

Під час роботи над фільмом творча група планує зустрітися з істориками, дослідниками, тими, хто пережив 1932-1933 роки, а також звернутися до архівних та музейних матеріалів. Зйомки будуть проходити у місцях трагедії — в південних, східних та центральних областях України.

УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com